Завідуюча відділенням променевої діагностики LISOD Дар'я Вінницька розповіла жінкам, як не стати жертвою раку

Соціальні ініціативи LISOD завжди спрямовані на вирішення серйозних проблем зі здоров'ям, з якими стикається наше суспільство, і, перш за все, — представниці прекрасної статі. До жінок у Лікарні ізраїльської онкології відносяться з особливою турботою.

Один із способів привернути увагу громадськості до проблеми раку молочної залози в Україні — організація освітніх семінарів, що підвищують інформованість жінок у питаннях профілактики та своєчасного лікування раку грудей.

24 лютого в конференц-залі бізнес-центру Arena City відбулася відкрита лекція завідуючої відділенням променевої діагностики LISOD Дар'ї Вінницької. Лекція «Все, що вам потрібно знати, щоб не стати жертвою раку» пройшла в рамках спільного освітнього проекту LISOD і компанії Преображаріум. Досвідчений лікар-радіолог розповіла про способи профілактики раку молочної залози, про спеціальні скринінгові програми і методи ранньої діагностики.

Після закінчення лекції жінки задавали різні питання: чи можуть гормональні таблетки вплинути на виникнення РМЗ; в яких випадках робити мамографію до 35 років; чим відрізняються дослідження УЗД і мамографія; чи залежать результати досліджень від розміру молочних залоз; що таке «друга думка». Однак найбільш хвилюючим для всіх було питання, до кого бігти і хто повинен бути тим вирішальним лікарем, який правильно встановить діагноз, — хірург, гінеколог або онколог. Дар'я Вінницька детально і докладно відповіла слухачкам. «Для мене сьогоднішня зустріч стала просто керівництвом до дії. Я вдячна лікареві», — поділилася враженнями одна з учасниць заходу.

Керівництво до дії — саме так і повинно бути. Адже сьогодні увага до себе і набір необхідних знань рятують життя. Це не просто слова, а підтверджений статисткою факт. В Ізраїлі завдяки профілактичній роботі і ранній діагностиці одужують від раку молочних залоз 98% жінок. Як представники ізраїльської медицини в Україні фахівці LISOD протидіють раку грудей як якісним лікуванням, так і проведенням широкої інформаційної компанії.

Завідуюча відділенням променевої діагностики LISOD Дар'я Вінницька розповіла жінкам, як не стати жертвою раку,фотогалерея (4 фото)

Інші новини