Головний лікар LISOD Алла Вінницька розповіла, як жінці захиститися від раку шийки матки

Рак шийки матки — найпоширеніше онкологічне захворювання жінок, з високим відсотком смертності. В Україні, за даними Канцер-реєстра, близько шести жінок щодня помирають від цієї хвороби. Сьогодні головними превентивними заходами в боротьбі з раком шийки матки визнані регулярний скринінг і вакцинопрофілактика.

Саме вакцинації проти РШМ була присвячена прес-конференція, що відбулася в Черкасах 12 грудня. Як експерт і провідний онкогінеколог в заході взяла участь головний лікар LISOD професор Алла Вінницька. «Вірусну природу раку матки доведено, — відповіла на запитання журналістів Алла Вінницька. — Вакцинація — це реальна профілактика захворювання нарівні з цитологічним скринінгом».

Головний лікар представила досвід Лікарні ізраїльської онкології, де, як і в розвинених країнах світу, вакцинація проводиться препаратами Гардасил і Сарварікс. Ці препарати викликають противірусну реакцію організму і захищають жінку від найбільш поширених онкогенних штамів вірусу папіломи людини (ВПЛ).

Важливо. Сьогодні щеплення — єдиний надійний спосіб уберегтися від зараження ВПЛ, щоб у майбутньому уникнути найнебезпечнішого захворювання. Програма вакцинації в Україні розроблена у співпраці з Європейською асоціацією раку шийки матки (ECCA) і рекомендована для жінок і дівчат з 12 років.

Щоб отримати інформацію про вакцинацію проти раку шийки матки і записатися на прийом, зв'яжіться з Інформаційним центром LISOD: 0-800-500-110 — безкоштовна лінія для дзвінків зі стаціонарних телефонів по Україні; 38 (044) 520-94-00 — щоденно з 09:00 до 20:00.

Головний лікар LISOD Алла Вінницька розповіла, як жінці захиститися від раку шийки матки,фотогалерея (3 фото)

Інші новини