«Онко» - морю не перешкода

Літо — найкращий час для повноцінного відпочинку і оздоровлення. Сезон у розпалі, і тисячі людей їдуть у відпустку на морські курорти. А пацієнтам, які перенесли рак або навіть ще не закінчили лікування, реабілітація, відпочинок особливо необхідні, щоб відновити сили, зміцнити організм.

«Чи можна нам купатися в морі?» — питання звучить часто. Міфів навколо цієї теми досить багато, аж до заборон, які не мають під собою ніяких підстав.

«Можна! — відповідає клінічний онколог LISOD Цві Бернштейн. — Немає жодних протипоказань до купання в морі ні під час лікування, ні після нього».

Безумовно, потрібно захищатися від сонця: носити легкий вільний одяг з натуральних тканин, що не натирає шкіру; надягати капелюх з широкими полями. Не можна знаходитися на пляжі в розпал сонячної активності. Кращий час для відпочинку на морському березі — з 9:00 до 11:00 і після 16:00.

Ми рекомендуємо перед поїздкою на море отримати консультацію клінічного онколога, при необхідності пройти додаткові обстеження. Спеціаліст дасть всі рекомендації для того, щоб ваш відпочинок на морі був спокійним і, головне, корисним.

Інші новини