“Жіночі” хвороби. Карантин — не привід зупинити лікування

В умовах пандемії коронавірусу більшість лікарень обмежила прийом пацієнтів, відкладаються планові операції, переносяться нетермінові процедури. А як діяти жінкам, якщо у них з’явились серйозні симптоми — біль у животі, кровотеча чи незвичні виділення? Або якщо до початку карантину було діагностоване онкогінекологічне захворювання, то що робити зараз — сидіти вдома чи шукати можливість лікуватися? Потрібно обов’язково звернутись до онкогінеколога і отримати його рекомендації.

Ситуація складна, та онкологи з різних країн впевнені: онкологічні захворювання, зокрема онкогінекологічні, під час карантину потрібно лікувати. Звісно, є такі пацієнти, які можуть без надмірного ризику відкласти операцію чи опромінення. Але в більшості випадків, особливо для тих людей, що мають високі шанси на одужання, усі процедури мають бути проведені невідкладно і в повному обсязі.

Онкогінекологічні захворювання у нашій країні часто діагностуються не на ранній стадії, а коли вже з’явились метастази. У такому випадку чекати ще місяць чи два, поки закінчиться карантин, — небезпечно. Жінка може втратити шанс на одужання! Та в умовах пандемії потрібно шукати лікарню, що не тільки може надати усі необхідні послуги з лікування раку, але водночас забезпечить захист пацієнтів від інфекційних захворювань.

В Лікарні ізраїльської онкології LISOD працюють усі відділення. У повному обсязі здійснюється діагностика і лікування. Онкогінекологи проводять консультації з оглядом пацієнток. Рак шийки матки, ендометрію, яєчників — не менш небезпечні хвороби, ніж коронавірус. Саме тому, незважаючи на карантин, ми виконуємо хірургічні операції (при онкогінекологічних захворюваннях усі втручання в LISOD —  лапароскопічні), проводимо променеву терапію на лінійних прискорювачах Varian, а також брахітерапію, застосовуємо сучасні медикаменти (хіміотерапію, таргетну та імунотерапію). Лікування індивідуально для кожної пацієнтки призначається консиліумом лікарів. Враховуються особливості конкретної пухлини, поширення хвороби, загальний стан здоров’я та інші нюанси і фактори ризику. Допомогти жінці знову стати здоровою і водночас зберегти хорошу якість життя — головна мета онкогінекологів лікарні.

Лікарі LISOD діють відповідно до міжнародних медичних протоколів і дотримуються рекомендацій провідних світових онкологічних товариств і організацій щодо лікування раку в умовах пандемії COVID-19. В лікарні запроваджено карантин і здійснюються протиепідемічні заходи. Суворо контролюється стан здоров’я медичного персоналу і пацієнтів. Особи з ознаками інфекційних захворювань на територію лікарні не допускаються. Загрози зараження небезпечним коронавірусом у лікарні немає.

Не втрачайте шанс на одужання, не відкладайте консультацію онкогінеколога чи лікування серйозних захворювань. Не чекайте, поки закінчиться карантин. Дійте вже сьогодні.

Запишіться на консультацію в LISOD:

0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;

+38-044-277-8-277 — щодня з 8.00 до 20.00.

Інші новини