За підсумками III Міжнародної мамологічної конференції

Врятувати жінку, не просто зберегти молочну залозу, а провести лікування так, щоб пацієнтка вийшла з лікарні з грудьми, красивішими за ті, що були до хвороби, — ці найважливіші питання протягом двох днів обговорювали учасники III Міжнародної мамологічної конференції «Сучасні підходи в діагностиці та лікуванні раку молочної залози ».

Масштабний медичний форум проходив у Києві 1-2 квітня. Найпомітніша подія в області реконструктивної хірургії та онкомаммологіі молочної залози в Україні відбулося! Третій рік поспіль організатором конференції виступила Лікарня ізраїльської онкології LISOD.

У 2016 році форум зібрав понад 300 професіоналів з різних міст і регіонів України, а також гостей з багатьох країн — хірургів, хіміотерапевтів, радіотерапевтів, пластичних хірургів, медичних психологів, реабілітологів. Основними доповідачами були європейські експерти та провідні українські лікарі: один з лідерів європейської реконструктивної хірургії раку молочної залози Крістоф Андрєє (Німеччина); лідери сучасної європейської онкопластичною хірургії Мауріціо Нава (Італія) і Махді Резаї (Німеччина); провідний клінічний онколог Нава Даніелі-Зигельман (Ізраїль); один з провідних фахівців в області сучасної радіотерапії Гірт Ван Тіенховен (Нідерланди); головний онколог МОЗ України Валерій Чешук та інші відомі зарубіжні і українські фахівці.

Особливим гостем конференції став президент Європейської та Британської спільнот хірургічної онкології професор Рікардо Аудісіо. Професор розповів про підготовку хірургів-маммологов в Європі — підкреслив необхідність і важливість володіння органозберігаючими і реконструктивних методиками, оскільки збереження грудей є для жінки одним з головних питань.

Крім корифеїв онкомамологіі, учасниками форуму були студенти Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Як зазначив голова Клубу пластичних хірургів України професор Василь Храпач, така молодь — це наша гордість «Я вдячний організаторам за те, що вони дали студентам великий бонус, практично зробили подарунок, — сказав професор Храпач. — Студенти-медики отримали виняткову можливість протягом двох днів слухати лекції зірок світової онкологічної науки. Я звернув увагу, що всі вони сидять в залі без навушників, легко розуміють доповідачів без перекладача. Це означає, що вони вільно володіють англійською мовою і їм вже доступні будь-які іноземні медичні видання, будь-які загальновизнані стандарти і протоколи. Я впевнений, що майбутнє онкомамологіі в надійних руках».

Експерти присвятили свої доповіді променевій терапії, різним способам реконструкції грудей, персоналізованому лікуванню пацієнток, особливостям РМЗ у вагітних, особливостям організації допомоги жінкам у різних європейських країнах. Адже на відміну від західних держав, де 80% пацієнток повністю виліковуються від раку грудей, в Україні смертність від РМЗ все ще залишається високою. Змінити цю тенденцію, прийти до європейських результатів у боротьбі з раком молочних залоз — такою була мета і основне завдання минулої конференції.

За підсумками III Міжнародної мамологічної конференції,фотогалерея (3 фото)

Інші новини