Врятувати від лімфоми з допомогою діагностичного обладнання

Завідуюча відділенням хіміотерапії Лікарні ізраїльської онкології LISOD Вікторія Косінова і лікар-рентгенолог, фахівець з радіонуклідної діагностики Микола Новіков розповіли про свій досвід застосування ПЕТ-КТ в лікуванні захворювань лімфатичної тканини.

"Безумовно, сьогодні ПЕТ-КТ — це "золотий" стандарт не тільки для первинної діагностики, але і для контролю результатів у процесі лікування лімфом, — розповідає Вікторія Косінова. — Зокрема, пацієнтці з неходжинською лімфомою після кількох курсів хіміотерапії ми проводили ПЕТ-КТ дослідження і порівнювали нові і початкові результати, відзначали позитивну динаміку. Потім, спираючись на проміжні результати, продовжили лікування відповідно до міжнародного протоколу та по закінченні знову провели дослідження на апараті позитронно-емісійної томографії. У підсумку, побачили, що хвороба відступила».

Пацієнтка залишається тільки під наглядом з періодичністю, визначеною протоколом NCCN. Таким чином, лікарі ще раз показали важливу роль використання сучасного методу діагностики ПЕТ-КТ при лікуванні лімфом.

Сьогодні в LISOD, як і в провідних світових онкологічних центрах, ПЕТ-КТ став базовим способом оцінки результативності лікування.

Інші новини