Вадим Корпяк продемонстрував виконання ендоскопічної підслизової диссекції

Досвід і знання, накопичені фахівцями LISOD, цінні не тільки для України, а і для колег за кордоном. Розвиток медицини взагалі й онкології зокрема неможливий без постійного обміну новими ідеями та технічними рішеннями. Саме тому наші лікарі беруть активну участь в українських і міжнародних конференціях та семінарах, проводять майстер-класи.

Так, одним з найцікавіших, і най видовищним блоком з усіх представлених на міжнародній конференції «Діагностика та лікування ранніх неопластичних процесів шлунково-кишкового тракту», що пройшла в Мінську (Білорусь), став блок хірурга ендоскопіста LISOD Вадима Корпяка. На конференції Вадим Корпяк прочитав доповідь «Ендоскопічна діагностика та лікування нейроендокринних пухлин шлунка і кишечника», а також – провів в прямому ефірі майстер-клас з ендоскопічної підслизової диссекції нейроендокринної пухлини шлунку G1.

Ендоскопія має провідне значення для діагностики нейроендокринних пухлин. Виявити та взяти біопсію можна тільки ендоскопічно, для стадіювання (оцінки поширеності) необхідно використовувати ендоультразвук. Лікування, для більш ніж половини нейроендокринних пухлин, також можна і потрібно виконувати за допомогою ендоскопії. Поширені класична, колпачкова або інші види ендоскопічних резекцій, проте ефективніше, безпечніше в плані можливого рецидиву все ж виконувати ендоскопічну подслизову диссекцію. Виконання саме цієї операції і продемоснтріровал білоруським колегам Вадим Корпяк в прямій трансляції.

Доповідь д-ра Корпяка отримала велику кількість позитивних відгуків. Нейроендокринні пухлини не дуже часта патологія. Виявити її не завжди просто, а диференціювати дуже складно. А в доповіді фахівця LISOD якраз детально, на прикладах, була висвітлена тема діагностики та порівняння з іншими підслизовим пухлинами. У свою чергу, диссекція, яку майстерно виконав Вадим Корпяк, відноситься до одних з найскладніших ендоскопічних втручань і дуже мало ендоскопістів її виконує.

Разом з д-ром Корпяком, майстер-класи проводили такі відомі фахівці, як Lars Aabakken (Норвегія), Nadan Rustemovich (Хорватія), Сергій Кашин (Росія), Владислав Яковенко (Україна).

Обмін досвідом – один з двигунів сучасної онкології, що дозволяє істотно підвищити якість діагностики та лікування раку. Тому лікарі LISOD не тільки беруть участь в конференціях, а й організовують в Україні професійні заходи за участю відомих міжнародних експертів. Так, 20 жовтня ми проведемо міжнародну конференцію «Персоналізована таргетная терапія і імунотерапія раку: від фундаментальної науки до клінічного застосування». Детальніше про конференцію, про доповідачів і про те, як стати її учасником читайте за посиланням: https://goo.gl/jD26zV

Інші новини