Вадим Корпяк привіз в Україну найсучасніші методики ендоскопічних досліджень

Лікар-ендоскопіст Вадим Корпяк взяв участь у Міжнародному семінарі з діагностичної і терапевтичної ендоскопії в Цюріху, Швейцарія. Медичний форум зібрав кращих фахівців з країн Європи та Азії. Експерти обговорили новітні методики ендоскопічної діагностики та лікування раку шлунково-кишкового тракту на ранній стадії.

Застосування цих методів має найважливіше значення для пацієнтів: сьогодні ендоскопічні дослідження — найдостовірніший спосіб діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту, бронхів, сечовивідної системи, черевної порожнини та інших внутрішніх органів. Метод дозволяє розпізнати злоякісний процес на етапі зародження і вчасно почати лікування, що дає пацієнтові високі шанси на одужання

У Цюріху з доповідями виступили відомі лікарі. Зокрема, практичним досвідом в діагностиці раннього плоскоклітинного раку стравоходу поділився з колегами один з основоположників цього методу Haruhiro Inoue (Японія). Про свій досвід в діагностиці раннього раку шлунка розповів Philip WY Chiu (Китай). Поради та рекомендації по діагностиці раннього раку в стравоході Барретта прозвучали в доповіді Raf Bisschops (Бельгія).

Вадим Корпяк зазначив: «Практично по кожній з локалізацій були продемонстровані по три складних клінічних випадку, в яких не спрацювали стандартні підходи до діагностики. Ми їх детально проаналізували і обговорили ».

План конференції також включав велику кількість трансляцій з операційних, які чергувалися з окремими доповідями з різних напрямків ендоскопії.

«Найголовніше для нас — здоров'я пацієнтів. Тому дуже важливим є обмін знаннями, досвідом і досягненнями між фахівцями з різних країн. Адже саме в результаті дискусій і обговорень народжуються нові ідеї, які повертаються до пацієнтів новими результативними методами діагностики і лікування», — сказав Вадим Корпяк.

Інші новини