У чому переваги роботи клінічної лабораторії як підрозділу онкологічної лікарні?

Для виявлення пухлини, визначення стадії захворювання та вибору тактики лікування необхідні різні методи діагностики, в тому числі клінічні та спеціалізовані дослідження. Саме тому важливо, щоб до складу діагностичного відділення онкологічного центру входила клінічна лабораторія, і пацієнт міг в одному місці здати всі необхідні проби і швидко отримати результат аналізів. У цьому випадку вирішальне значення набувають основні напрямки роботи лабораторії:

• точність і достовірність результатів;
• максимальна кількість тестів, необхідних для постановки діагнозу;
• максимально комфортні умови для пацієнтів при взятті проб.

Розповідає завідуюча клінічною лабораторією LISOD Юлія Шевченко: «Завдяки сучасному технологічному обладнанню та високій кваліфікації персоналу ми гарантуємо, що наші результати досліджень будуть достовірними. Лабораторія оснащена біохімічним аналізатором COBAS INTEGRA, а також імунологічних аналізатором, — це електрохіміолюмінісцентний аналізатор COBAS E 411, за допомогою якого ми виконуємо понад вісімдесят п'ять тестів. Системи забору крові в нашій клінічній лабораторії — від провідних європейських виробників. Для пацієнтів забезпечені безболісність процедур і комфорт. І мова йде не тільки про аналізи. Ми проводимо певні маніпуляції для діагностичних досліджень, наприклад, постановку внутрішньовенних катетерів. Від матеріалу, з якого вони виготовлені, залежить і комфорт пацієнтів, і якість аналізів ».

Важливу роль відіграє швидкість видачі результатів. Адже часто від результатів аналізів, які виконують в клінічній лабораторії, залежить проведення подальших досліджень. Зокрема, аналіз на креатинін (одна з ниркових проб) необхідний для досліджень КТ і ПЕТ-KT. «Від часу входу пацієнта в маніпуляційний кабінет до видачі результату аналізу на креатинін у нас проходить 25 хвилин. А результати біохімічних досліджень ми видаємо через 50-60 хвилин», — говорить Юлія Шевченко.

Швидко, безболісно, без черг і дискомфорту здати проби на аналіз і бути впевненим в точності результатів, безумовно, дуже важливо для кожного пацієнта, який проходить діагностику або онкологічне лікування. «Ми проводимо більше 300 різних тестів, — пояснює Юлія Шевченко. — Це біохімічні, гематологічні, імунологічні, мікробіологічні дослідження, визначення багатьох відомих онкологічних маркерів. Крім того, я б рекомендувала кожній людині, навіть при відсутності будь-яких скарг, раз на рік здавати кров для проведення загального та біохімічного аналізу. Адже ці аналізи включають у себе головні показники, які говорять про роботу основних органів: нирок, печінки, підшлункової залози. Ми виконуємо їх для всіх, хто до нас звертається».

У чому переваги роботи клінічної лабораторії як підрозділу онкологічної лікарні?,фотогалерея (3 фото)

Інші новини