Школа онкомамології. Новий формат

Уже декілька років поспіль Лікарня LISOD спільно з Харківською академією післядипломної освіти (ХМАПО) запрошують слухачів до Школи онкомамології.  Це двотижневий курс, присвячений онкопластичній та реконструктивній хірургії РМЗ у  рамках сучасного мультидисциплінарного лікування.

Навчальний курс завоював популярність і авторитет у лікарів, адже це хороша можливість отримати нові знання та познайомитися з технологіями лікування онкологічних захворювань, які застосовуються у всьому світі і дають хороші результати.

Та цього року охочі відвідати Школу онкомамології були занепокоєні, адже розуміли, що в умовах карантину цього зробити неможливо. Але немає нічого неможливого для завідувача Центром сучасної мамології LISOD Андрія Жигуліна, який вміє знайти вихід із будь-якої ситуації. Тож майбутні курсанти з полегшенням зітхнули, коли почули: «Навчальному курсу «Реконструктивна пластична хірургія та реабілітація у хворих на пухлини молочної залози» — бути!» 

Маючи неабиякий потенціал ділитися своїми знаннями, вміннями та досвідом, Андрій Валентинович зі своїми колегами вирішили організувати цьогорічний курс у форматі онлайн.

 — Звісно, великий мінус в тому, що учасники не змогли бути присутніми в операційній, щоб закріпити теоретичні знання на практиці, — зазначає  Андрій Жигулін . —  Але водночас ми з подвоєною силою змогли поділитися з ними досвідом не тільки практичного хірургічного лікування, але й розповісти про скринінг захворювань молочної залози, про органозберігаючі операції та онкопластику, про хіміотерапію, антигормональну терапію, сучасну таргетну терапію, радіотерапію молочної залози, про ускладнення лікування і реабілітацію пацієнток тощо.

Були й плюси онлайн-навчання: у ньому взяли участь іноземні колеги, які не мали змоги минулі роки фізично потрапити до України.

— Незважаючи ні на що, навчальний курс відбувся! — резюмує задоволений виконаною роботою  Андрій Валентинович. — Обмін інформацією та взаємне навчання, навіть дистанційне, — один із ключових моментів, що дозволяють тримати і себе, і Лікарню на високому рівні. А чим вище наш рівень, тим краще нашим пацієнтам!

 

Інші новини