Рівняння з одним невідомим: нові підходи в лікуванні рідкісних видів раку

Рак протягом багатьох століть був для лікарів і вчених загадкою, яку вони марно намагалися розгадати. Але за останні роки фахівці суттєво просунулися вперед у розумінні причин хвороби і методів її лікування. Однак досі на цьому шляху існують «темні плями», для яких головні відкриття — все ще попереду. Особливо це стосується рідкісних видів раку.

Із 28 лютого до 2 березня проходив Перший міжнародний конгрес із рідкісних пухлин, який об'єднав на одному майданчику понад 800 фахівців із різних країн. Метою заходу є обговорення досягнень науки, новітнього медичного досвіду та технологій в області діагностики і лікування рідкісних видів раку, а також розробка рекомендацій для профільних фахівців щодо ефективної діагностики та лікування згаданого виду захворювань.

 У суботу на форумі побував і наш колега — провідний онколог, хірург, заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD Сергій Байдо. У межах секції рідкісних пухлин шлунково-кишкового тракту він представив випадок зі своєї клінічної практики і розповів про лікування невідомої пухлини черевної порожнини.

 «Вийшла дуже продуктивна і тепла поїздка: дізнався чимало цікавого, зустрівся з багатьма старими друзями, познайомився з декількома цікавими колегами. Хороші «вихідні»! Побільше б таких!» — поділився своїми враженнями Сергій Вікторович. 

 

Інші новини