Рак грудей. Реконструктивна хірургія: тактики від лідерів

Коли лікарі LISOD навчаються чомусь новому, це завжди важливо, адже це крок вперед не тільки для конкретного фахівця, а й для лікарні. Але коли наші спеціалісти виступають наставниками і діляться власними знаннями з колегами - ми пишаємося тим, що робимо серйозний внесок у прогрес медицини. Досвід, вміння, можливості, технології - всі ці сходинки, які ведуть нас до перемоги над хворобою. І чим більше лікарі будуть відточувати свою майстерність, тим кращих результатів можна буде досягти.


6-7 вересня в Спеціалізованій лікарні ім. Я. Корчака в м. Слупськ (Польща) пройшли семінари та майстер-класи з хірургії грудей. Основна тема заходу - «Ускладнення і дилеми в хірургії молочної залози». Це була надзвичайно змістовна зустріч для спеціалістів, які хочуть поліпшити свої навички і дізнатися про нові техніки і підходи. Серед викладачів були доктора Марек Буднер, Даніель Малишевський, а також Андрій Жигулін.

Андрій Валентинович - онколог, хірург, керівник Центру сучасної мамології LISOD і один із провідних українських фахівців з хірургії молочної залози. Він зазначив, що для нього поділитися власним досвідом із колегами - це відмінна можливість і велика честь. «Теплий прийом і фантастична гостинність! - захоплено зазначив Андрій Жигулін. - Хірургія молочної залози в Центральній і Східній Європі стає краще! Дуже особливою і захоплюючою частиною семінару стала сесія по передопераційної розмітці на моделях. Наступного разу - побачимося в Києві! »
За два дні курсу пройшли навчання 15 хірургів, які були присутні на операціях 5 складних пацієнток і на 10 передопераційних консультаціях. Розглядалися різні варіанти реконструкції молочних залоз, післяопераційні ускладнення, постпроменеві корекції. Учасники відзначили, що захід більше нагадував зустріч друзів, які відкрито діляться своїм досвідом і відповідають на будь-які питання. Адже всіх їх об'єднує спільна мета - бажання допомогти пацієнткам стати не тільки здоровими, але й обов'язково - красивими, щоб кожен новий день життя був у радість!


Інші новини