«ПРИНЦИПИ І ПРАКТИКА ПРОМЕНЕВОЇ ТЕРАПІЇ В ОНКОГІНЕКОЛОГІЇ».

У LISOD триває цикл конференцій, присвячених сучасним підходам у лікуванні жіночих онкологічних захворювань. На цей раз темою обговорення стали основні підходи променевої терапії в онкогінекологічній практиці.

Ініціатором та основним спікером виступив визнаний фахівець із променевої терапії д-р Цві Бернштейн, раніше відзначений почесною грамотою за відданість своїй справі та професіоналізм. Д-р Бернштейн обговорив із провідними українськими колегами такі питання: принципи та практика променевої терапії в онкогінекології, брахітерапія як інтегральна частина променевого лікування, а також часткове опромінення молочної залози – це мода чи новий підхід до лікування?

Для довідки: брахітерапія – це найбільш ефективна методика опромінення при лікуванні таких захворювань, як рак шийки матки, молочної залози, пухлини голови та шиї, саркома м'яких тканин. Завдяки методу вдається підвести максимальні дози променевої терапії безпосередньо на пухлинне вогнище та в зону інтересу і досягти мінімізації впливу на критичні органи та суміжні тканини.

Інші новини