Психоонкологічна конференція в LISOD: допоможемо пацієнтам подолати рак

Діагноз «злоякісне новоутворення» тягне за собою довгий ланцюжок особливих психологічних станів і переживань. Наскільки велика загроза життю, як перенести важке лікування, який прогноз, чи вдасться повернутися після хвороби до звичайного життя, до улюбленої справи, як будуть складатися відносини з рідними та близькими, а найголовніше – як закінчити лікування з найменшими фізичними й психологічними втратами, зберігши себе? Ці та інші питання хвилюють абсолютно кожного пацієнта, який стикається з онкологічним діагнозом.

Тому на всіх етапах лікування та реабілітації для кожного пацієнта вкрай важливо отримувати кваліфіковане психологічний супровід. А для цього потрібні висококваліфіковані фахівці, що мають глибокі теоретичні знання і практичний досвід роботи з онкологічними пацієнтами. Реалізувати ефективну службу психологічного супроводу, подібну до тієї, що працює в лікарні ізраїльської онкології LISOD, не просто. Спілкуючись з колегами з інших клінік, лікарями та реабілітологами, випускниками медичних і психологічних ВНЗ, ми зрозуміли, що в нашій країні номінально немає дефіциту фахівців, які можуть надавати психологічну допомогу онкологічним пацієнтам. Проте є дуже великий дефіцит сучасних знань, тенденцій, метод і технік по псіхоонкологіі. Тому ми вирішили провести на базі лікарні LISOD першу науково-практичну конференцію «Псіхоонкологія. Шлях від теорії до істинної допомоги онкологічним пацієнтам », обговорити головні проблеми та поділитися своїми знаннями з онкопсихології із колегами з усієї України.

На конференції ми піднімемо найактуальніші питання в психоонкології – проблеми психологічної та медикаментозної допомоги при депресивних та тривожних станах, особливості супроводу пацієнтів на всіх етапах лікування і реабілітації, особливості роботи зі страхом невизначеності та страхом рецидиву, тощо. Ми запросили на конференцію не тільки клінічних фахівців, а й самих онкологічних пацієнтів, які вже пройшли, або ще проходять лікування, щоб з перших вуст дізнатися про їх нагальні потреби психологічної допомоги та реабілітації. І все це для того, щоб абсолютно кожен пацієнт в Україні зміг отримувати необхідну психологічну підтримку та покращувати якість свого життя, як під час лікування, так і після нього.

Реакція медичного повідомлення на анонс конференції була очікувана – дуже велике зацікавлення і активність в реєстрації. За першу добу зареєструвалося більшість майбутніх учасників. А на другу добу реєстрацію довелося зупинити через відсутність місць в залі. Подія обіцяє бути вкрай цікавою, глибокою і дуже значущою по своїй суті.

І нагадуємо, що конференція «Психоонкологія. Шлях від теорії до істинної допомоги онкологічним пацієнтам» відбудеться 30 вересня 2017 року в Лікарні ізраїльської онкології в LISOD. Слідкуйте за нашими публікаціями, ми обов'язково розповімо про те, що і як відбувалося на конференції і викладемо фото-звіт.

Інші новини