Освітні програми LISOD відновлено!

Фахівці Центру мамології LISOD займаються не тільки  діагностикою і лікуванням раку молочної залози, але й впроваджують найсучасніші технології та навчають колег.

З 2021 року Лікарня LISOD входить до переліку навчальних центрів BRESO, на базі яких здійснюється підготовка хірургів-мамологів. На сьогодні це єдиний в Україні медичний заклад, включений до програми BRESO.

Уже багато років спеціалісти Центру мамології організовують освітні заходи для лікарів з різних куточків України та Європи, під час яких діляться досвідом, навичками і власними напрацюваннями. Вони прагнуть змінити підходи в лікуванні раку грудей, щоб кожна жінка, незалежно від обраного медичного закладу, отримала якісну онкологічну допомогу.

Пандемія Covid-19 та повномасштабна війна в Україні перервали навчальні програми в LISOD. Проте з огляду на запити колег настав час відновити освітні курси!

В листопаді 2023 року на базі Лікарні ізраїльської онкології стартувала підготовка для хірургів-мамологів. Це авторський курс хірурга, онколога, завідувача Центру мамології LISOD Андрія Жигуліна. Його назва — «Онкопластична та реконструктивна хірургія в рамках мультидисциплінарного лікування раку грудної залози». Курс проводиться спільно з OncoHub — Українською спілкою клінічних онкологів.

Програма 14-денного курсу передбачає висвітлення практичних і теоретичних аспектів важливих тем:

  • хірургічні техніки, завдяки яким досягається не тільки онкологічний, але й естетичний результат.
  • органозберігаючі та реконструктивні втручання, які допомагають зберегти або відновити красу грудей.
  • профілактика і менеджмент ускладнень.
  • всі аспекти діагностики раку грудей.
  • радіотерапія — принципи та світові тенденції.
  • хімієтерапія та гормональна терапія — особливості лікування.
  • нюанси реабілітації.
  • мультидисциплінарний підхід, злагоджена робота команди лікарів.

Це величезна кількість корисної інформації, важливих подробиць, деталей та всього іншого, без чого неможлива успішна робота хірурга-мамолога!

Крім того, курсанти мають змогу брати участь у роботі міждисциплінарного консиліуму та розгляді клінічних випадків, відвідувати амбулаторні прийоми та бути спостерігачами в операційній.

Віримо, що можемо змінити майбутнє медичної сфери нашої країни, зробити його більш професійним, сучасним та ефективним.

Дякуємо всім причетним до цієї неймовірної події!

До нових зустрічей у Центрі мамології LISOD!

Інші новини