Новий сезон проекту «LISOD онлайн» відкрито — як пройшов перший випуск 2018 року

Це був дуже насичений, дуже плідний ефір. Ми працювали разом — досвідчені лікарі і слухачі, які стали активними учасниками нашого проекту. Ми раді, що ви не замикається в собі, діліться з нами своїми проблемами і переживаннями. Ми готові допомогти і завжди на зв'язку.

Адже чим більше ви будете знати про симптоми захворювань, про профілактику, про досягнення сучасної онкології, про скринінгові програми і методи досліджень, тим більше у вас можливостей уникнути раку або одужати після лікування, якщо захворіли. Це доведено досвідом розвинених країн. А ми хочемо, щоб ви жили і були здорові. Саме тому провідні лікарі LISOD проводять онлайн-консультації, відповідають на десятки хвилюючих, і для багатьох — життєво важливих питань.

У першому випуску 2018 року разом з нашим постійним експертом клінічним онкологом Андрієм Сауловим на ваші запитання відповідав провідний лікар-ендоскопіст Вадим Корпяк.

Доктор Корпяк розповів про те, що сьогодні повинен знати кожен з нас, — про обстеження, які можуть запобігти раку кишечника і шлунка, про методи, що дозволяють вилікувати рак без хірургічної операції, про нові методи ендоскопічних досліджень. Ця інформація, ці знання корисні для всіх, просто тому ми люди, а значить, всі ми в зоні ризику. «Вам виповнилося 50 років? Колоноскопію потрібно пройти обов'язково: вчасно видалені поліпи дозволять уникнути дуже небезпечного захворювання — раку кишечника. У вас в роду був рак кишечника або шлунка? Тоді починати обстеження необхідно з 40 років», — пояснив Вадим Корпяк. І це не просто слова досвідченого доктора, його поради повинні стати керівництвом до дії для кожного з нас. Є види раку, які можна попередити — це потрібно знати!

Дуже детально на питання про лікування різних онкологічних хвороб відповідав доктор Саулов. Клінічний онколог розповів, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації, які методи допоможуть при конкретному захворюванні, які обстеження потрібно пройти, щоб остаточно визначитися з подальшим лікуванням. Ми впевнені, що перегляд трансляції буде корисний всім, хто проходить лікування, у кого хворіють близькі або друзі, а також тим, хто здоровий і хоче таким залишитися. Повне відео двогодинного ефіру є за посиланням: https://youtu.be/VOHyDIPDX9A

Ми дякуємо всім, хто надіслав питання заздалегідь, хто ставив їх онлайн під час трансляції. Дякую за вашу активність і небайдужість. Попереду — нові онлайн-консультації. Слідкуйте за анонсами на сайті лікарні і на нашій сторінці в Facebook, задавайте питання, пропонуйте важливі для вас теми. Дізнавайтеся про хворобу і про те, як її перемогти. Будьте здорові!

Щоб записатися на прийом в LISOD, зверніться за безкоштовним телефоном

0-800-500-110. Консультанти вас докладно поінформують і запишуть на прийом до фахівця.

Інші новини