Не тільки вилікувати жінку, але й зберегти її красу!

IV Міжнародна українська мамологічна конференція відбулася!

Організаторами однієї з найважливіших подій у світі української медицини стали Лікарня ізраїльської онкології LISOD, Подільський регіональний центр онкології та Всеукраїнська організація пластичних, реконструктивних і естетичних хірургів.

Два дні, 22 і 23 червня, перед учасниками заходу (їх зібралося понад 300 осіб) виступали відомі в Європі і світі експерти. Доповіді, що прозвучали, були присвячені новітнім тенденціям у лікуванні раку молочної залози — можливостям і особливостям проведення хіміо- та радіотерапії, органозберігаючих і радикальних операцій. Дуже багато доповідей і відеопрезентацій стосувалися теми онкопластичної реконструктивної хірургії — часу проведення таких операцій (одномоментна або відстрочена), матеріалам для реконструкції, хірургічним технікам, можливим ускладненням та їх профілактиці, оцінці естетичного і функціонального результату.

Спікери були одностайні: лікування раку молочної залози має бути успішним не тільки з онкологічної точки зору, але також і з естетичної. Жінка може і повинна залишатися красивою, а сучасні методики реконструкції грудей допомагають досягти найкращих результатів. І дуже важливий командний підхід в лікуванні — спільна робота онкологів, хірургів, хіміо- і променевих терапевтів, реабілітологів та інших фахівців.

«На початку лікування перед нами стоїть три завдання. Перша мета — онкологічна: збереження життя; друга — естетична: збереження грудей; третя мета — прогностична. І у нас є нові інструменти, які допомагають оптимізувати лікування», — зазначив у своїй доповіді керівник Експертної центру раку молочної залози INSERM U938, професор Джозеф Глігоров (Франція).

Відомий пластичний хірург з Ізраїлю Майкл Шефлан сказав: «Рак молочної залози на даний момент вивчається вже понад 60 років. І раніше це був діагноз, який ставив хрест на жінці, лікарі знали, що вона скоро помре. Але зараз є можливості впоратися з цим захворюванням таким чином, щоб пацієнти з ним прожили ще дуже довго. На конференції представлені нові техніки і методи лікування раку молочної залози. Я сподіваюся, що цей досвід буде дуже важливим і буде мати для українських лікарів велике значення, адже завжди можна вдосконалюватися і вчитися нового».

 

Професор хірургічної онкології відділення хірургії Медичного і фармакологічного університету «Carol Davila» у м. Бухарест (Румунія) Олександру Блідару зазначив, що захід проходить на дуже високому рівні: «Я маю право так стверджувати, тому що цьогоріч я був на конференціях у Римі, Дюссельдорфі, Парижі і в Туреччині. Ваша конференція відповідає всім стандартам і перебуває на одному рівні з європейськими. Унікально те, що Андрій Жигулін запросив прекрасних спікерів. Відмінна програма, і бути присутнім тут — це хороша можливість для лікарів і хірургів України».

Керуючий партнер Лікарні LISOD Майкл Амзель розповів, що ідея проводити подібні заходи з'явилася через три-чотири роки після відкриття LISOD: «Я зрозумів, що крім нашої місії лікувати і допомагати людям в Україні, ми також повинні їх навчати, займатися освітнім процесом. І тому у нас з'явилася додаткова місія — поділитися нашими знаннями, нашим досвідом, який у нас був у LISOD, з іншими лікарями. І то що ви бачите — це результат цієї місії».

«Я здивований, що Андрій Жигулін зміг залучити таких іменитих спікерів, відомих і з найбільшим досвідом по тематиці, — поділився своїми враженнями пластичний хірург Мамологічного центру Capio St. Goran Hospital, м. Стокгольм (Швеція) Дмитро Унукович. — Я бачу, що конференція розвивається, і розвивається не тільки рівень доповідачів, але й аудиторії. Люди цікавляться, приходять на конференцію, пробують нові техніки. На жаль,  багато з цього в Україні поки що недоступно. Але радує те, що є інтерес і розуміння того, як потрібно змінюватися, у який бік рухатися. Андрій Жигулін — великий молодець. Він спокійно міг би розвиватися сам і приймати пацієнтів у себе в Лікарні, але він став просвітителем, об'єднує навколо себе людей, які хочуть мінятися. І ті люди, які ходять на такі конференції, створюють такий кістяк, який може на щось вплинути в цілій країні. Мені дуже приємно, що і мене запросили, що я теж можу допомогти і взяти участь в процесі еволюції онкопластичної хірургії і лікування раку молочної залози в Україні».

Закриваючи IV Міжнародну мамологічну конференцію, ідейний натхненник заходу, керівник Центру сучасної мамології LISOD, хірург, онколог Андрій Жигулін сказав: «Я хочу привітати нас усіх, мені здається, що подія вдалася, вона була цікавою, і я дуже сподіваюся, що корисною для всіх присутніх. І найголовніше, — надихаючою. Для мене дуже важливий такий момент. Коли мені вдалося побувати на конференції в Європі, і я побачив презентації професора Хамді, доктора Маккалі, Майкла Шефлана та інших спікерів, то просто пережив емоційний вибух. Мені захотілося бігти в операційну і вже наступного дня щось робити. Те, що я побачив, мені потрібно було впровадити. Головна ідея нашої конференції — це передати такі ж емоції всім учасникам. Ми дуже хочемо, щоб вас запалювала ця інформація, щоб вона надихала вас на нові події, нові техніки, на розвиток і навчання. Немає слів, щоб висловити захоплення від усього! Дякую і до наступної зустрічі!»

 

Не тільки вилікувати жінку, але й зберегти її красу!,фотогалерея (6 фото)

Інші новини