Наукова конференція в LISOD — інновації в онкології від світових зірок

19 серпня в LISOD відбулася наукова конференція «Інновації в онкології: таргетні препарати і імунотерапія».

У форумі взяли участь понад 60 лікарів з різних міст України. З доповідями виступили провідні світові онкологи: Джозеф Глігоров — доктор медицини, президент Середземноморської онкологічної асоціації, керівник відділення клінічної онкології лікарні Теноніт (Париж, Франція), член Французького товариства раку (SFC); Авраам Кутен — ізраїльський онколог, професор, автор відкриттів у радіотерапії, розробник нових методик, автор численних медичних навчальних посібників, член європейських, ізраїльських і американських професійних асоціацій.

Основний акцент спікери зробили на імунотерапії як майбутньому онкологічної науки. Сьогодні імунотерапія — один із найсучасніших способів лікування цілого ряду злоякісних захворювань. Метод заснований на використанні новітніх розробок генної інженерії та молекулярної фізики: за допомогою спеціально розроблених біологічних препаратів активізується імунна система пацієнта, і таким чином відбувається боротьба з пухлиною. «Якщо організм людини сам не в змозі виробляти необхідні антитіла, їх потрібно розробити в лабораторії і впровадити в організм. Ми вже маємо хороші результати при раку молочних залоз, колоректальному раку, деяких рідкісних видах раку. Все більше і більше можливостей з'являється при лікуванні такого небезпечного захворювання, як меланома. Якщо ще недавно людині з цим діагнозом залишалося жити всього лише кілька років, то зараз є варіанти істотного продовження життя для таких пацієнтів»,— зазначив Джозеф Глігоров.

Доповідачі підкреслювали, що сьогодні основне завдання і лікарів, і вчених — перевести онкологічне захворювання в хронічну хворобу. Як приклад, спікери привели цукровий діабет, при якому люди приймають ліки і живуть, як зазвичай. «Ми зараз напередодні драматичних подій, значних змін в онкологічній науці. Все більше і більше з'являється медикаментів, що дозволяють істотно загальмувати розвиток цілого ряду злоякісних пухлин. Завдяки новим препаратам, які перебувають сьогодні в стадії розробки, навіть якщо ми не зможемо домогтися повного одужання пацієнта, ми зуміємо утримувати хворобу в хронічному вигляді», — заявив провідний клінічний онколог LISOD професор Авраам Кутен.

Джозеф Глігоров присвятив частину свого виступу новітнім таргетним препаратам  — лікам, що діють цілеспрямовано на клітини злоякісної пухлини. У його доповіді прозвучала інформація і про сучасні методи радіотерапії як альтернативі хірургічним втручанням. Завершилася конференція живою, відкритою професійною дискусією. Відомі світові онкологи відповідали на запитання учасників форуму, обговорювали разом із ними проблеми.

Професор Кутен відзначив важливу роль конференції для українських колег. «Ми будемо і надалі на базі LISOD розвивати такі проекти. Ця конференція була першою в ряду форумів, на які будуть запрошуватися світові зірки онкології. Українські фахівці отримають можливість слухати їхні доповіді, брати участь в обговоренні, ділитися досвідом. Ми готові не тільки вчити, а й самі вчитися у колег. Важливо, щоб нові знання і досвід лікарів поверталися до пацієнтів новими ефективними методами лікування. У цьому я бачу головну роль просвітницької діяльності Лікарні ізраїльської онкології», — підкреслив Авраам Кутен.

Наукова конференція в LISOD — інновації в онкології від світових зірок,фотогалерея (3 фото)

Інші новини