На шляху до золотого стандарту психоонкології

Психологічний супровід онкологічних пацієнтів є невід'ємною частиною комплексного підходу в лікуванні онкологічних захворювань в усьому світі. Це і допомога в прийнятті діагнозу, і в адаптації пацієнта і його родичів до різних етапів лікування. А також робота з емоційним станом хворого і його підтримка у розв'язанні проблем, що виникли через зміни у звичному способі життя.

Від моменту відкриття Лікарні ізраїльської онкології LISOD питанню психологічної підтримки пацієнтів приділяється особлива увага. В її штаті є досвідчені психологи, які щодня працюють із пацієнтами в усіх відділеннях лікарні, проводять відкриті тематичні заходи, а ще — діляться досвідом із колегами, розкриваючи секрети професії.

Психологи LISOD кілька років тому стали одними з перших в Україні членами ІPOS — Міжнародного психоонкологічного товариства, що об'єднує онкопсихологів з усього світу, акумулює теоретичні та практичні дані в сфері психоонкології та сприяє поширенню чітких і ефективних алгоритмів допомоги онкологічним пацієнтам на різних етапах лікування. Спільнота регулярно проводить різні заходи для своїх членів, надає можливість онлайн-навчання, доступ до наукових бібліотек і можливість спілкуватися з колегами-онкопсихологами з усього світу.
За словами психолога Ії Слабінської, членство в ІPOS дає можливість бути «на вістрі» науки і практики. Це той золотий стандарт психоонкології, до якого потрібно весь час прагнути.

Днями психологи LISOD Ія Слабінська, Яніна Дзюба, Тарас Матіяш вчергове підтвердили своє членство в ІPOS на 2019 рік. Вітаємо наших онкопсихологів із цією подією і бажаємо сил, енергії і творчого натхнення у їхній нелегкій роботі на шляху зцілення людських душ!

Інші новини