На новий рівень можливостей

Медицина — одна з тих сфер діяльності, де наука і практика взаємозалежні.

Для лікаря однаково важливі як досвід, так і знання. Тому в LISOD створені умови, щоб фахівці постійно відстежували нові віяння в медицині і впроваджували сучасні методики у свою практику. Для цього потрібне відвідування різноманітних освітніх і наукових заходів. Медичні конференції на різну тематику проводяться в усіх куточках світу, і фахівці нашої Лікарні не втрачають можливості відвідати їх, щоб дізнатися щось нове і поділитися власним досвідом. Повертаються вони, як правило, натхнені і з новим багажем знань.

6-9 вересня у Польщі (м. Познань) пройшов 30-й Конгрес EUROSON EFSUMB і 14-й Науковий Конгрес Польського Ультразвукового Товариства УЗД, на якому побував Борис Деркач, лікар ультразвукової діагностики LISOD. Після повернення він поділився своїми враження від побаченого:

— EUROSON можна назвати місцем зустрічі фахівців з усіх галузей медицини, у яких застосовується ультразвукова техніка. Цього року їх було 1200, у тому числі 8 осіб із України. Значна частина Конгресу EUROSON 2018 включала презентації всіх можливостей ультразвуку в сучасній діагностичній візуалізації. Обговорювалися теми використання ультразвуку в більшості медичних спеціальностей, від стандартного УЗД до найсучасніших методів візуалізації. Присутні отримали можливість взяти участь у більш ніж 180 годинах лекцій і семінарів від 200 доповідачів з Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, а також Азії і Північної Америки.

Борис Деркач зазначив, що серед численних майстер-класів, які проходили протягом трьох днів, найбільше запам'ятався ультразвук грудної клітини. Справа в тому, що класично ультразвук легень не виконується, тому що повітря для звуку непроникне: воно відбиває ультразвукові промені, і лікар нічого не може побачити. Але майстер-клас показав, що наука не стоїть на місці — технології йдуть уперед!

— Це був дуже важливий, корисний і інформативний захід. Три дні минули стрімко, насичено й цікаво. Актуальність і новизна була присутня у всіх виступах доповідачів, а широка географія учасників і вдалий вибір тематики доповідей допомогли глибше розібратися в обговорюваних питаннях. Подібні заходи сприяють особистісному зростанню, і це важливо, адже кожен пацієнт хоче бачити в лікарі висококваліфікованого, різнобічно освіченого і грамотного фахівця.

Інші новини