Мікроколіт? Рішення існує!

Мікроскопічний коліт — серйозне захворювання, для якого характерні дуже неприємні симптоми, такі як водяниста діарея, нудота, болі в животі. Нерідко люди страждають протягом тривалого часу, поки лікарям вдається поставити правильний діагноз.

Чому так відбувається? Назва "мікроскопічний коліт" пов'язана з тим, що в більшості випадків при ендоскопічних обстеженнях слизова оболонка кишечника виглядає абсолютно незміненой, і тільки після біопсії, під мікроскопом, вдавалося діагностувати цю хворобу.

Однак сьогодні ситуація в корені змінилася! У Лікарні ізраїльської онкології LISOD лікарі-ендоскопісти використовують високоточну апаратуру, яка дозволяє відразу виявити захворювання.

Розповідає лікар-ендоскопіст LISOD Вадим Корпяк: «До нас звернулася 46- річна пацієнтка з єдиною скаргою — тривала діарея. Як з'ясувалося, хворіла вона більше року, проходила обстеження, все безрезультатно. Ми виконали їй колоноскопію і під час дослідження побачили, що слизова виглядає неоднорідною і глибокі судини часто невидимі. Тобто мікроскопічний коліт ми виявили ще на етапі обстежень. Взяли біопсію в лівих і правих відділах товстого кишечника. Гістологічне дослідження підтвердило — мікроскопічний коліт лівих і правих відділів товстого кишечника. Пацієнтці призначене лікування. І це не перший випадок у моїй практиці».

Таким чином, сьогодні досвідчені фахівці можуть «побачити» те, що раніше діагностувати було практично неможливо, і тільки результат дослідження тканини під мікроскопом міг дати відповідь. «Тому питання про наявність такої проблеми, як діарея, повинно звучати перед кожною колоноскопією», — підкреслює Вадим Корпяк.

У LISOD проводяться всі види ендоскопічних процедур. Це безболісно: пацієнт під час процедури спить і не має жодних неприємних відчуттів; пробудження легке і без побічних явищ.

Записатися на прийом можна за телефонами: 0 (800) 500-110 або (044) 277-8-277.

Мікроколіт? Рішення існує!,фотогалерея (3 фото)

Інші новини