Лікування раку в умовах карантину. Ризик чи шанс?

Щодня ми отримуємо дзвінки від схвильованих пацієнтів, які запитують, що робити з лікуванням. Переривати? Переносити? Відкладати до кращих часів? Чи все ж продовжувати, незважаючи на карантин? Давайте розберемося.

Уже протягом багатьох років ми постійно говоримо, що чим раніше діагностоване онкологічне захворювання, тим вищі шанси на одужання. Це легко пояснити. Якщо вчасно не розпочинається лікування, пухлина продовжує рости і хвороба прогресує. Якщо лікування вже розпочалося, то зупиняти його на кілька місяців також не рекомендується, адже це не дозволить досягти тих результатів, на які можна розраховувати при проходженні безперервного курсу терапії. Саме тому онкологи з різних країн наголошують: пандемія коронавірусу — не привід зупиняти чи скасовувати лікування раку. Проте в цей час воно має проводитись із особливими заходами безпеки для пацієнтів.

Рак не має канікул чи вихідних, і більшість онкологічних пацієнтів, що нині проходять лікування, не можуть чекати кілька місяців, доки ситуація увійде в звичний ритм. Лікарі LISOD надають послуги з діагностики і лікування раку, як і раніше, у повному обсязі. Фахівці лікарні діють відповідно до останніх рекомендацій провідних світових онкологічних асоціацій і товариств (ASCO, ESTRO тощо), дотримуються вимог міжнародних протоколів і допомагають тим, хто потребує невідкладних процедур і операцій.

В лікарні працюють усі відділення. Проводиться променева і хіміотерапія, виконуються різноманітні хірургічні втручання: ендоскопічні операції, органозберігаючі і онкопластичні операції на молочній залозі, лапароскопічні операції на органах черевної порожнини (онкологічні і неонкологічні), урологічні втручання і т.д. Ми робимо все, щоб люди могли отримати необхідне лікування і повернулися до звичайного життя.

Отже, хто під час карантину може пройти лікування в LISOD? Це кожен пацієнт, у якого діагностоване серйозне захворювання.

* Пацієнти, що тільки довідались про онкологічний діагноз.

* Пацієнти, що розпочали лікування раку до карантину.

* Пацієнти, що мають рецидив онкозахворювання і отримують паліативне лікування.

* Пацієнти із неонкологічними патологіями, що потребують операції на органах черевної порожнини.

Хочемо уточнити, що ми готові також допомогти пацієнтам, що розпочали лікування раку за кордоном, але зараз не можуть дістатися до іноземних клінік. Завдяки технологіям відеозв’язку іноземні лікарі можуть взяти участь у консиліумі наших фахівців, і разом ми визначимо подальші кроки в лікуванні та продовжимо необхідну терапію.

Лікарі LISOD впроваджують досвід міжнародних медичних експертів і дотримуються рекомендацій МОЗ щодо роботи з онкологічними пацієнтами в умовах пандемії коронавірусу. Стратегія лікування визначається індивідуально для кожного пацієнта, враховуються ризики і особливості конкретної хвороби. В лікарні здійснюються протиепідемічні заходи, суворо контролюється стан здоров’я пацієнтів і фахівців. Проходити лікування раку в LISOD — безпечно!

Детальна інформація про лікування — за телефонами:

0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;

+38-044-277-8-277 — щодня з 8.00 до 20.00.

 

 

Інші новини