Лікування аденокарциноми шлунка: лекція в LISOD від професора Кутена

1 червня в Лікарні ізраїльської онкології LISOD відбулася лекція для лікарів, яку прочитав професор Авраам Кутен – керівник ради консультантів LISOD, ізраїльський клінічний онколог, відомий учений, фахівець у всіх областях онкології. Лекція була присвячена застосуванню радіотерапії при лікуванні аденокарциноми шлунка.

Виступаючи, професор розповів про дослідження, які проводилися в різних країнах світу з 1980-х років до наших днів. Вивчався вплив передопераційної, інтраопераційної та післяопераційної радіотерапії на подальше виживання пацієнтів і можливу появу метастазів (локальних, регіональних і віддалених). Крім того, багато досліджень були присвячені результатам лікування пацієнтів з аденокарциномою шлунка, яким додатково проводили хімотерапію або хіміопроменеву терапію.

Наразі лікування раку шлунка, як правило, проводиться під постійним контролем результатів на ПЕТ-КТ. Таким чином, лікарі отримують можливість відстежувати динаміку і міняти обраний метод терапії, щоб підвищити ефективність лікування.

Після лекції професора Кутена виступили лікарі LISOD Максим Єрмаков і Костянтин Яценко, які представили результати лікування пацієнтів Лікарні LISOD з аденокарциномою шлунка із застосуванням хірургічного лікування і поєднанням променевої, радіотерапії та хіміопроменевої терапії.

На лекції були присутні лікарі з усіх відділень Лікарні LISOD. Дуже важливо, щоб про результати наукових досліджень у різних напрямках онкології знали доктора всіх спеціальностей. Не секрет, що успішний результат лікування забезпечує мультидисциплінарний підхід і тісний зв'язок різних фахівців – хірургів, радіологів, хіміотерапевтів, медичних фізиків тощо. Це дозволяє вибрати найбільш оптимальний план лікування для кожного пацієнта відповідно до міжнародних стандартів.

Інші новини