Лікарня ізраїльської онкології провела наукову конференцію, присвячену інноваціям в ПЕТ-технологіях

Позитронно-емісійна томографія (ПЕТ) використовується широко і успішно в провідних онкологічних центрах світу не тільки для проведення досліджень, а й одночасно для лікування злоякісних захворювань. Сьогодні інновації в ПЕТ-технологіях відіграють найважливішу роль в боротьбі з раком. Саме про це йшла мова на організованій LISOD наукової конференції «Сучасна ПЕТ-візуалізація в онкології і тераностиці».

Конференція за участю Ейнат Евен-Сапір, професора Національного університету в Тель-Авіві (Ізраїль), зібрала понад 80 фахівців з Києва, Харкова, Вінниці та інших міст України. У доповіді «Роль ПЕТ-КТ в онкології» Ейнат Евен-Сапір висвітлила основні моменти застосування ПЕТ-технологій, які дозволяють отримати максимальну інформацію про пухлину і, таким чином, підвищити ефективність лікування.

«Сьогодні ми переходимо до епохи тераностикі, — сказала професор Евен- Сапір,— коли за допомогою конкретних ізотопів ми не тільки виявляємо хворобу, а й вбиваємо клітини злоякісної пухлини. В Ізраїлі ми використовуємо тераностіку для лікування раку щитовидної залози, нейроендокринних пухлин, раку простати. Що стосується ПЕТ-візуалізації, то застосування цієї технології дає нам можливість точно контролювати перебіг хвороби. Ми на будь-якому етапі може переконатися, що лікування, яке ми проводимо, є результативним».

За словами головного лікаря LISOD професора Алли Вінницької, важко переоцінити значення цієї конференції для українських фахівців, які дізналися про нові можливості ПЕТ-технологій як для установки первинного діагнозу, так і для оцінки ефективності лікування. «Ні комп'ютерна томографія, ні магнітно-резонансна томографія не дають такої повноти картини, як дає ПЕТ»,— пояснила Алла Вінницька.

Найголовніше, що проведення таких серйозних медичних симпозіумів завжди розширює можливості для пацієнтів. Саме на тлі обговорення доповідей, наукових дискусій з'являються повноцінні дослідження, відкриваються нові напрямки в медицині, які повертаються до пацієнтів новими ефективними методами лікування. Адже ще недавно застосування ПЕТ в Україні здавалося справою далекого майбутнього, а сьогодні ПЕТ-КТ дослідження виконують у Лікарні ізраїльської онкології як стандарт при 65% видів раку.

«Ми служимо центром, де поширюються знання, і де багато лікарів отримують інформацію про нові методи діагностики та лікування раку», — сказав провідний клінічний онколог LISOD професор Авраам Кутен.

Лікарня ізраїльської онкології провела наукову конференцію, присвячену інноваціям в ПЕТ-технологіях,фотогалерея (3 фото)

Інші новини