Ліка Співаковська розповіла, чому боялася проходити мамологічне обстеження.

Бізнес-леді і галерист Ліка Співаковська з радістю відгукнулася на пропозицію LISOD взяти участь в соціальному проекті «РакуСтоп». За словами Ліки, зустрічі з жінками, які борються з раком грудей, бесіди та спільні мистецькі майстер-класи були цікавими і принесли всім учасникам новий життєвий досвід. 

Але коли довелося самій пройти скринінг молочної залози – зізналася – відчула всі страхи, які заважають багатьом жінкам піклуватися про своє здоров'я.

«Одночасно виникло кілька думок: "А що, якщо? .. "," Не хочу я цього знати"," Це страшно "," А раптом це боляче? "," Не хочу в лікарню, тим більше, ні на які аналізи ". Відразу ж, виникало дуже багато заперечень: мене нічого не турбує, навіщо зайвий раз себе нервувати і хвилюватися, у мене зараз все добре, це може і відбувається, але зі мною - не відбудеться ніколи» - поділилася Ліка Співаковська.

Подолати страхи вдалося, тільки згадавши метe проекту - показати наскільки важлива рання діагностика для успішного лікування раку молочної залози. Сьогодні рак грудей, виявлений на 1 і 2 стадії, в 98% випадків можна вилікувати, зберігши красу грудей і якість життя. В Україні РМЗ досі залишається онкологічним захворюванням, яке відбирає найбільше жіночих життів.

«Більшості плачевних випадків можна було б уникнути, якби дівчата і жінки виявляли проблему на ранніх стадіях. А найголовніше, що сама процедура настільки легка, безболісна і проста, що просто верх недбалого ставлення до свого здоров'я – уникати її проходження! » - запевнила Ліка Співаковська

Тільки після проходження діагностики, Ліка Співаковська переконалася, що боятися варто не обстеження, а того що буде, якщо його уникати.

За час спільного проекту Лікарні ізраїльської онкології LISOD і центру Spivakovska ART: EGO, пацієнтки лікарні відвідали 6 художніх майстер-класів і створили багато яскравих картин. Виставка їхніх робіт показала, що перемога над хворобою залежить від своєчасних зусиль сучасної онкології і самої жінки.

Інші новини