Крістоф Андреє: Я радий, що мав можливість бути гостем LISOD, ділитися своїм досвідом і напрацюваннями

Успіх лікування будь-якої хвороби дуже залежить від емоційного стану людини, що особливо важливо, коли йдеться про рак — адже тривале лікування вимагає і душевних, і фізичних сил. У зв'язку з цим гостро стоїть проблема боротьби з раком грудей: саме з можливою втратою молочної залози пов'язані переживання жінок. Страх призводить до того, що багато з них пізно звертається до лікаря, коли хвороба вже запущена. Невтішні дані Канцер-реєстру України: близько 5000 жінок щорічно гинуть від раку грудей. Однак і європейські, і кращі українські фахівці впевнені, що рак молочної залози — не вирок, що можна не тільки вилікувати пацієнтку, але і зберегти або відновити красу жіночих грудей. З таким завданням сьогодні успішно справляється реконструктивна хірургія.

Щоб поділитися своїм досвідом і знаннями в естетичній та реконструктивній хірургії, два дні провів в Україні відомий в світі і в Європі лікар Крістоф Андреє. Доктор К. Андреє був гостем LISOD 24 і 25 лютого. Він розповів керівнику Центру сучасної мамології Андрію Жигуліну про свої підходи і великий досвід в проведенні операцій для відновлення симетрії молочних залоз як завершального етапу лікування. За словами професора К. Андреє, головна мета — це повне відновлення здоров'я: важливий і онкологічний, і естетичний результат як гарантія високої якості життя жінки після закінчення лікування. «Є команда європейських фахівців, які діляться своїми досягненнями, знаннями, досвідом. Я радий, що маю можливість бути тут, в LISOD, і спілкуватися з моїм колегою Андрієм Жигуліним, який теж бере участь в нашій роботі з обміну досвідом та навчання», — сказав Крістоф Андреє.

В свою чергу, Андрій Жигулін зазначив, що знаннями, які передав йому Крістоф Андреє, він обов'язково поділиться з українськими колегами. Адже на базі LISOD проходять курси для хірургів-маммологов, і фахівці Лікарні ізраїльської онкології відкрито і щедро діляться своїми напрацюваннями, щоб поширювати нові технології. «Жінки повинні знати, що відновлення грудей можливо і безпечно, навіть якщо пройшло вже кілька років після лікування,— підкреслив керівник Центру сучасної мамології. — Причому, безпека — найважливіший фактор, тому що ми часто зустрічаємося з тим, що пацієнтки бояться реконструктивної операції, помилково вважаючи, що вона може погіршити онкологічний результат. Ще раз підкреслюю, що відновлення грудей є абсолютно безпечним в онкологічному плані. Потрібно шукати професіоналів, які вміють це робити, а в Україні такі фахівці є».

Інші новини