Корисна співпраця - шлях до нових можливостей!

Нещодавно в Києві відбувся майстер-клас по ESD, організований клінікою Olymed і представником компанії Olympus, тренерами якого були експерт із Південної Кореї, професор Рю і хірург, ендоскопіст Лікарні ізраїльської онкології LISOD Вадим Корпяк. Організатором заходу виступила громадська організація «ЕндоАкадемія».

За словами Вадима Корпяка, це був майстер-клас з елементами семінару. Під час теоретичної частини відбулися лекції з ендоскопічної диссекції новоутворень шлунково-кишкового тракту. А під час практичної частини учасників тренінгу з Казахстану, Азербайджану, Білорусі, Вірменії та України навчали виконувати ендоскопічні операції, які дозволяють видаляти великі утворення шлунково-кишкового тракту, особливо з підозрою на рак або на початкових стадіях його розвитку.


«У лікарні LISOD такі операції є стандартними і виконуються вже третій рік, - розповідає Вадим Корпяк. - Тому ми були раді поділитися своїми напрацюваннями з землякам та колегами з ближнього зарубіжжя ».


Дуже насиченою, цікавою і корисною була лекція Ярослава Домбровського (патоморфологічна лабораторія «CSD Health Care») про гістологічні дослідження ендоскопічно видалених поліпів, нових класифікаціях неосплазіі, нових видах пухлин, які були відкриті зовсім недавно: в 2012-2013 рр.


«Сподіваюся, така співпраця між клініками матиме продовження, і в майбутньому подібні майстер-класи проводитимуться на постійній основі за всіма різноманітним техніками інвазивних і неінвазивних втручань діагностичної лікувальної ендоскопії. Це дозволить удосконалити навички лікарів-ендоскопістів, і, як результат, - пацієнтам отримувати послуги найвищої якості та професіоналізму! »- зазначив Вадим Корпяк.


Також він підкреслив, що попередити захворювання легше, ніж з ним боротися, і щоб уберегти своє життя і здоров'я потрібно своєчасно і регулярно проходити скринінги, які вже довели свою ефективність в усьому світі і стали стандартом ранньої діагностики онкологічних захворювань. Також дуже важливо знати історію хвороб у сім'ї, адже генетична схильність - першопричина багатьох ракових захворювань, у тому числі і пухлин шлунково-кишкового тракту.


Для проходження діагностичних ендоскопічних процедур (колоноскопії, гастроскопії), а також для підбору скринінгових програм звертайтеся до Контакт-центру LISOD: 0 (800) 500-110 (безкоштовно по Україні) або (044) 520-94-00.
У лікарні LISOD такі обстеження проводяться досвідченими лікарями-ендоскопістами, для пацієнтів процедури проходять комфортно, швидко і безболісно!

Інші новини