Конференція відбулася! Ділимось подробицями

Нині такі часи, що навіть про важливі події краще розповідати постфактум. Бо для нас безпека — найголовніша вимога і умова. Тож зараз, коли все вже відбулося, коли ми відчуваємо приємний післясмак, хочемо нарешті поділитися цією новиною!

18 листопада у місті Чернівці відбулася Науково-практична конференція «Онкологічні виклики в реаліях сьогодення: як не змарнувати шанс на одужання». Це наймасштабніший захід, організований LISOD за останні кілька років. Спершу наші плани корегувала пандемія, пізніше — війна, тож кожен із нас неймовірно скучив за можливістю зустрітися з колегами наживо. І ось зараз, дякуючи ЗСУ, ми нарешті змогли втілити наші задуми.

Чому для нас це важливо?

Рак — це завжди виклик. І для пацієнта, і для команди лікарів, яка ним опікується.

А результат багато в чому залежить від правильних та своєчасних дій на кожному етапі.

На жаль, доволі часто пацієнти приходять до нас із занедбаними хворобами. Буває так, що навіть складне лікування із застосуванням найсучасніших ліків дозволяє виграти лише трохи часу для людини. І ми розуміємо, що в цій битві був би зовсім інший результат, якби вона розпочалась раніше.

Слухачами конференції стали буковинські лікарі, до яких в першу чергу звертаються люди, коли помічають незрозумілі симптоми.

Саме на цьому етапі потрібно детально розібратися в ситуації, оцінити її під кутом онкологічної настороженості. Не відкидати нюанси, а вимальовувати загальну картину. Не відмахнутися від пацієнта, а зробити усе можливе для його одужання.

Тож для висвітлення були обрані теми, що були б цікавими для багатьох українських лікарів:

  • Як запобігти появі раку?
  • Як виявити пухлину на ранній стадії?
  • Як максимально швидко організувати процес діагностики та перейти до лікування?
  • Яким чином досягти максимальних результатів у лікуванні?
  • Що змінилося у наданні онкологічної допомоги в Україні після 24 лютого 2022 року?

Доповідачі і доповіді

На конференції виступили провідні лікарі LISOD, які мають значний досвід діагностики та лікування усіх можливих онкологічних патологій.

  • Головний лікар LISOD, онкогінеколог, доктор медичних наук, професор Алла Вінницька розповіла присутнім про Лікарню ізраїльської онкології LISOD та 16 років безперервного розвитку медичного закладу. Ще один виступ Алли Борисівни був присвячений дієвій профілактиці раку шийки матки.
  • Клінічний онколог (Ізраїль) Меір Зааві представив доповідь “Місія та стратегічні цілі онкологічного CHECK-UP”.
  • Клінічний онколог Андрій Саулов говорив про доказове лікування раку та важливість дотримання міжнародних протоколів.
  • Заступник головного лікаря з хірургічної роботи, онколог, хірург, кандидат медичних наук Сергій Байдо виступив із доповіддю “Малоінвазивні технології в онкохірургії”.
  • Керівник Центру Мамології LISOD, онколог, хірург Андрій Жигулін розповідав про естетичну складову в хірургії раку молочної залози.
  • Завідувачка відділення онкогематології, онкогематолог Анжела Товстоган висвітлила світові стандарти онкогематологічної допомоги, які застосовуються в LISOD.
  • Завідувачка відділення променевої терапії LISOD, променевий терапевт, кандидат медичних наук, доцент Марина Соколовська виступила з доповіддю на тему “Чому для успішного променевого лікування тільки сучасного обладнання недостатньо?”
  • Завідувач відділення діагностичної та інтервенційної ендоскопії LISOD, ендоскопіст, хірург Вадим Корпяк зупинився на передових можливостях діагностичної та інтервенційної ендоскопії.
  • Завідувач відділення променевої діагностики LISOD, рентгенолог, кандидат медичних наук Микола Новіков розповів про мультимодальну візуалізацію в онкологічній практиці.

Сподіваємось, що кожен слухач конференції почув щось нове і цікаве для себе!

До нових зустрічей, друзі! Віримо, що вже під мирним небом вільної України.

Інші новини