Хірургія за один день та з фіксованою ціною

Зважаючи на труднощі та виклики, із якими нині доводиться стикатися пацієнтам, LISOD вносить зміни до деяких підходів у роботі. Зокрема, стає більш доступною вартість хірургічних лапароскопічних операцій при неонкологічних захворюваннях. До того ж, тепер ціна багатьох втручань включає цілий пакет послуг: усе, що потрібно пацієнту, — від першого звернення на консультацію до виписки.

Докладніше про можливості та переваги лапароскопічної хірургії в лікарні нам розповів хірург, онколог, заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD, кандидат медичних наук Сергій Байдо.

— Сергію Вікторовичу, чи є зараз можливість у лікарні LISOD працювати повноцінно і проводити хірургічні операції в повному обсязі?

— Так, звісно. LISOD не припиняв роботу. З початком бойових дій ми розгорнулися як шпиталь, щоб надавати хірургічну допомогу пораненим. Однак багато наших пацієнтів (особливо онкологічного профілю) потребували своєчасного лікування різних захворювань, тому було прийнято рішення продовжувати й звичайну діяльність. Наразі ми повернулися до планової роботи. Обстановка в нашому регіоні спокійна, для проведення операцій є все необхідне. Ми забезпечуємо пацієнтам комфортне перебування та високу якість лікування.

— Якщо говорити лише про неонкологічні захворювання, чи можна назвати терміновими такі втручання? Чи ці операції завжди можна відкласти на кілька місяців і дочекатися спокійніших часів?

— Насамперед слід розуміти, про яку ситуацію/захворювання йдеться. Є дуже чіткі критерії екстрених, термінових і планових втручань.

Так, екстрені операції мають бути проведені протягом кількох годин (зазвичай 2-3 години), інакше стан пацієнта прогресивно погіршуватиметься і він може загинути. Серед захворювань черевної порожнини це різні кровотечі та запальні захворювання, що призводять до перитонітів. Наприклад, сюди належать гострий апендицит, перфорація порожнистого органу (шлунка, 12-палої кишки) або будь-якої ділянки товстої кишки. Небезпечні стани — перекрут кісти яєчника, розрив яєчника з масивною кровотечею (апоплексія яєчника), позаматкова вагітність, що перервалася, з кровотечею. Утиск грижі потрібно оперувати екстрено, інакше орган може втратити кровопостачання. У всіх подібних випадках операція має бути проведена негайно.

Термінові операції не вимагають втручання у першу добу, воно може бути відкладено на строк до тижня. У цей час зазвичай проводиться стабілізація стану пацієнта, досягається поліпшення показників життєдіяльності. Якщо стан пацієнта продовжує прогресивно погіршуватися, можуть виникнути показання для екстреної операції.

Усі інші операції належать до планових. Для їх проведення можна не поспішаючи обирати дату, хірурга, лікувальну установу. Серед них є і так звані «психологічні» операції, наприклад, пластична хірургія, висічення рубців, видалення жировиків. З усім цим можна жити і ніколи не вдаватися до втручання. Також є профілактична хірургія – наприклад, грижа рано чи пізно може призвести до утиску. Ми не знаємо, коли це станеться, але що довше спостереження, то вірогідніша подія. Відповідно, грижу краще оперувати у плановому порядку, ніж в екстреному.

Ситуації бувають абсолютно різні. Тому, перш ніж прийняти рішення, ми наполягаємо на зустрічі з пацієнтом. Так ми можемо врахувати всі нюанси та важливі фактори.

— За яких неонкологічних захворювань ви проводите лапароскопічні операції?

— Якщо відповісти коротко, то це будь-які захворювання органів черевної порожнини, які потребують хірургічного лікування. Серед них — захворювання жовчного міхура з кам'яною хворобою, наявністю поліпів. Апендектомія. Захворювання шлунка, наприклад, виразкова хвороба. Різноманітні грижі. Вся гінекологія (ендометріози, фіброміоми, опущення та випадіння матки, кісти, безпліддя). Операції при стресовому нетриманні сечі. Операції при ожирінні (баріатрична хірургія). Перелік втручань дуже великий, тож не соромтеся звертатися.

— Які переваги лапароскопічної хірургії для пацієнтів?

— По-перше, малотравматичність. При операції немає великого розрізу черевної стінки, відповідно пацієнт досить швидко відновлюється та повертається до звичного способу життя. Також не виникає значних больових відчуттів після операції. По-друге, пацієнт не втрачає багато крові, що також позитивно впливає на здоров'я. По-третє, хороші естетичні результати. Слідів операції або не залишається зовсім, або вони малопомітні. Крім того, важливий момент: лапароскопічний доступ дозволяє провести хірургічне втручання одночасно на кількох органах, якщо виникає така потреба. Це особливо важливо, наприклад, при ендометріозі.

— Що, крім самої операції, входить у вартість?

— Наразі більшість неонкологічних операцій у LISOD ми пропонуємо як пакет послуг із фіксованою ціною. До нього входить консультація хірурга, передопераційні аналізи, власне операція, перебування в лікарні (скільки знадобиться), лікарські препарати, триразове харчування та у разі потреби транспорт до лікарні з Києва.

— Скільки днів зазвичай пацієнти проводять у лікарні?

— У більшості випадків це хірургія одного дня, пацієнт перебуває у нас близько доби. У перший день — госпіталізація та операція, на наступний — виписка. Бувають пацієнти із супутньою патологією, у таких випадках термін перебування в лікарні може збільшитись. Але якщо ця операція передбачає пакет послуг, доплачувати за додаткові дні в лікарні не доведеться.

***

Лапароскопічна операція в LISOD — це хороша можливість швидко та ефективно поліпшити стан свого здоров'я, а в екстрених випадках — зберегти життя. Тому не відкладайте візит до фахівця.

 

Для отримання детальної інформації про операційні пакети та їх вартість звертайтесь до Контакт-центру лікарні за номерами:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини