Хірургія по-новому! Дмитро Голуб представив сучасні тенденції та досвід LISOD на спеціалізованій конференції в Києві

Онкологія сьогодні розвивається дуже бурхливо, постійно впроваджуються нові технології, вчені розробляють нові препарати, щоб прискорити перемогу над раком. Так в хіміотерапію прийшли таргетні препарати, які прицільно знищують ракову клітину; біологічні ліки, що розпізнають і атакують клітини пухлини. Все більш безпечною і точною стає променева терапія.

Такі ж прогресивні зміни відбуваються і в хірургії. На зміну відкритим травматичним операціям прийшли лапароскопічні, без розрізів. У LISOD малотравматичні втручання як при онкологічних, так і неонкологічних хворобах виконують в 99% випадків вже протягом восьми років.

Що стосується неонкологічних хвороб, то в Лікарні ізраїльської онкології щадним лапароскопічним методом проводять операції при цілому ряді захворювань: пластику гриж, операції при рефлюксной хвороби, ожирінні, втручання при гострих хірургічних захворюваннях живота і, звичайно,  класичну холецистектомію (видалення жовчного міхура).

Досвід LISOD в проведенні таких операцій представив хірург Дмитро Голуб на науково-практичній конференції  "Актуальні питання загальної та невідкладної хірургії". Дмитро Голуб виступив із доповіддю "Роль лапароскопії в лікуванні спайкової тонкокишкової непрохідності". Доповідь викликала велику зацікавленість колег. І головним питанням було питання про переваги методу для пацієнтів.

Які ж переваги дає лапароскопічний метод пацієнтам?

Дмитро Голуб: «Коли на тілі немає великих розрізів, то немає і болю, і ускладнень, які найчастіше виникають через рани і тривалий постільний режим. А коли немає болю, крововтрати, рани, організм пацієнта швидко відновлюється, термін госпіталізації істотно зменшується, і людина в гарному самопочутті повертається до звичного способу життя ».

Безумовно, проведення лапароскопічних операцій вимагає сучасного високотехнологічного обладнання та високої кваліфікації лікарів. У LISOD працюють хірурги, в яких навчаються як українські колеги, так і фахівці європейських онкологічних клінік. Позбавити пацієнта від болю і страждань і зменшити при цьому операційну травму — тепер це можливо за допомогою лапароскопії.

Хірургія по-новому! Дмитро Голуб представив сучасні тенденції та досвід LISOD на спеціалізованій конференції в Києві,фотогалерея (3 фото)

Інші новини