Європейський лідер хірургії Сергій Байдо представив досвід LISOD на науково-практичному семінарі в Києві

Європейський лідер хірургії Сергій Байдо представив досвід LISOD на науково-практичному семінарі в Києві


Евісцерація органів малого таза — складна операція, при якій видаляють органи малого тазу. Показаннями до такого об'ємного хірургічного втручання можуть бути рак яєчників, рак прямої кишки, рак шийки матки та інші злоякісні утворення малого тазу. Для пацієнта ця операція, що проводиться класичним «відкритим» способом, дуже травматична і загрожує тяжкими ускладненнями. Позбавити людину від болю, ускладнень, тривалого періоду реабілітації може тільки професіонал, який володіє досконало щадним лапароскопічним методом. Однак виконання евісцераціі малого таза за допомогою малоінвазивної методики доступно лише деяким зіркам хірургії.


В LISOD такі операції проводяться за допомогою лапароскопії з 2010 року, і сьогодні для бригади під керівництвом відомого європейського хірурга Сергія Байдо лапароскопічні евісцераціі малого таза стали рутинним втручанням. Саме цій темі заступник головного лікаря LISOD з хірургічної роботи присвятив доповідь на науково-практичному семінарі «Мультидисциплінарні аспекти в хірургії, гінекології, урології та анестезіології». Медичний форум зібрав провідних фахівців України в області урології, судинної хірургії, гінекології та репродуктології, анестезіології. Лікарі обговорили різні аспекти сучасного хірургічного лікування, в тому числі малоінвазивні методи. Доповідь Сергія Байдо колеги зустріли з великим інтересом. Майстер хірургії щедро поділився досвідом Лікарні ізраїльської онкології щодо виконання лапароскопічних евісцерацій малого таза.

 

Сьогодні LISOD — лідер з проведення таких операцій на всьому пострадянському просторі і один з лідерів на планеті, входить в першу п'ятірку світу.

Інші новини