Як оперувати красиво? Про сучасні тенденції в лікуванні раку грудей розповів Андрій Жигулін молодим колегам

Боротьба з раком молочних залоз вийшла сьогодні в світі на абсолютно новий рівень. Це не просто порятунок життя за всяку ціну, не тільки онкологічне лікування — це рішення соціальних питань, вирішення проблем, пов'язаних із якістю життя.

Як зберегти якість життя жінки, яка проходить лікування від раку грудей? Відповідь на це питання знає керівник Центру сучасної мамології LISOD Андрій Жигулін: «Оперувати красиво — оперувати так, щоб жінка виписувалася з лікарні з хорошим результатом лікування і без переживань з приводу власної зовнішності, без дискомфорту. Об'єднати хірургічне втручання і пластику грудей, оперувати так, щоб не тільки зберегти пацієнтці молочну залозу, а часто і поліпшити її форму».

Про ці та багато інших сучасних тенденцій в лікуванні раку молочних залоз розповідав Андрій Жигулін своїм колегам на масштабних медичних заходах, які в травні пройшли в Києві: Українському медичному фестивалі і Школі онкології Armata Manus. Обидва форума проводилися для студентів, інтернів та молодих лікарів.

Armata Manus — клуб, співтовариство молодих лікарів, які самі вибирають експертів і запрошують їх для проведення теоретичних і семінарських занять з різних напрямків онкології. В якості такого експерта проводив навчання в Школі онкології Андрій Жигулін. «Це були насичені три дні, — сказав керівник Центру сучасної мамології, — у мене залишилося дуже приємне враження. Молодь зацікавлена в нових знаннях, і я із задоволенням ділився досвідом».

Більше 2 тис. лікарів стали учасниками Українського медичного фестивалю. Ідея фестивалю полягала в тому, щоб зібрати успішних лідерів медичних напрямків, які ділилися б досягненнями з молодим поколінням. «Я виступив спікером — читав лекції, відповідав на запитання колег. Абсолютно новий формат: яскравий, цікавий і затребуваний для молоді, — зазначив Андрій Жигулін. — Нова інформації потрібна лікарям, відчувається її гостра нестача. До пізньої ночі не розходилися слухачі, і це вселяє оптимізм, надію на майбутнє української медицини».

Інші новини