Яскравий грудень 2017-го! Особливі гості в LISOD

Останній місяць 2017 року відзначено для нас знаменними подіями, і ми з радістю ділимося з вами враженнями. Минулого тижня LISOD відвідали особливі гості, всесвітньо відомі фахівці з Ізраїлю — директор Національного центру з контролю і спостереженню за онкологічними захворюваннями, вчений-генетик професор Гаді Реннерт і глава Консультаційної ради LISOD, клінічний онколог з більш ніж 40-річним досвідом лікування всіх видів раку, керівник відділення Італійського госпіталю в Хайфі професор Авраам Кутен.

Саме ці лікарі стояли біля витоків всіх досягнень, які відбулися в онкології за останнє десятиліття. Саме їм належить провідна роль в розробці нових методів і підходів до лікування раку, а також у вивченні геному людини та вдосконаленні способів ранньої діагностики та превентивних заходів.

У п'ятницю, 15 грудня, в LISOD відбулася прес-конференція за участю професора Реннерта і професора Кутена. Журналісти провідних видань розмовляли з відомими професорами, щоб донести до українців важливу інформацію про революційні прориви в лікуванні і про те, що сьогодні кожен з нас може зробити для себе і своєї сім'ї, щоб уникнути раку. Для журналістів це була унікальна можливість з перших вуст отримати відповіді на найгостріші і хвилюючі питання про природу онкологічних хвороб, яка пов'язана з нашими генами, зі спадковістю, а також про нові методи боротьби з різними видами злоякісних пухлин.

В той же день, після закінчення прес-конференції, професор Гаді Реннерт прочитав для лікарів LISOD блискучу лекцію, присвячену відкриттям у генетиці, — дослідженням, результати яких вже сьогодні дозволяють захистити від раку кожного члена сім'ї, де були випадки онкологічних захворювань.

А в суботу, 16 грудня, відбувся 10-й випуск проекту «LISOD-онлайн», заради якого і прилетіли в Україну всесвітньо відомі лікарі. У прямому ефірі фахівці відповіли на питання про лікування, діагностику та профілактики раку. Президент Лікарні ізраїльської онкології, керуючий партнер Майкл Амзель звернувся зі словами подяки до наших особливих гостей:

«Від свого імені та від усього медичного персоналу та керівництва LISOD я дякую вам за участь в прес-конференції, за проведення лекції для лікарів, а також за участь в онлайн-консультації. Це були дуже важливі події і для наших співробітників, і для громадян України та інших країн, які слухали програму і розуміли, як сьогодні генетика допомагає боротися з раком, особливо в групах ризику. Сподіваюся, що в майбутньому ми зможемо зробити більше в цій області і наблизити Україну до світових сучаснихм стандартів у лікуванні і профілактиці раку».

Подробиці онлайн-консультації — в наступному матеріалі. Слідкуйте за нашими оновленнями.

Яскравий грудень 2017-го! Особливі гості в LISOD,фотогалерея (3 фото)

Інші новини