Ендоскопія: як робити це правильно

«Медики не знають вихідних» – цю істину ще раз довів хірург, ендоскопіст, завідувач відділенням діагностичної та інтервенційної ендоскопії LISOD Вадим Корпяк.

У суботу, 16 березня, на базі Медичного гастроцентру «Olymed», під час тренінгу «Скринінг колоректального раку» Вадим Степанович провів майстер-клас для ендоскопістів, які лише починають осягати ази непростий науки.

 – Це було доволі пізнавально для тих, кого цікавить, як правильно, швидко і безболісно виконувати колоноскопію. Йшлося про те, як дивитися, щоб бачити патології, розглядалися техніки, прийоми, проходження складних випадків, звужень, петель і т.д. – ділиться Вадим Степанович.

 Дві лекції від Вадима Корпяка «Стандарти якості для скринінгової колоноскопії» і «Безболісна колоноскопія», а також відпрацювання техніки на моделях – все це стало неоціненним багажем знань для початківців-ендоскопістів. Полегшували роботу практичної частини дві тренінгові станції, які працювали під чуйним контролем супервайзера. Це дало можливість відпрацювання навичок різного ступеня складності.

 Серія тренінгів ЕндоАкадеміі «Скринінг колоректального раку», що стартувала на початку березня, стала дуже популярною. Курси проходять на високому рівні і отримали міжнародне визнання. А завершення насиченого тематичного місяця знову в професійних руках Вадима Корпяка! Чекаємо нових вражень!

Інші новини