Естетичний результат настільки ж важливий, як і перемога над раком

Лікування раку молочної залози в Республіці Білорусь пов'язане з тими ж проблемами, що і у нас в Україні. Як і в багатьох інших країнах світу, тут це найпоширеніше онкологічне захворювання у жінок. Через страх і забобони мами, доньки, бабусі, сестри відкладають візит до лікаря місяцями. А пізнє звернення пацієнток стає причиною високої смертності...

Але ситуація змінюється. Можливості медицини розширюються, з`являється безліч опцій для ефективного лікування раку грудей. 98% пацієнток, у яких хвороба виявлена на першій стадії, після лікування будуть абсолютно здорові! І минулого тижня білоруські онкологи зібралися на конференцію, присвячену актуальним питанням лікування раку молочної залози, щоб обговорити підходи, завдяки яким вдається отримувати найуспішніші результати. До участі в заході були запрошені два українських експерта, один із них — Валентин Палиця, онколог, хірург, завідуючий хірургічним відділенням Лікарні ізраїльської онкології LISOD.

Валентин Ярославович виступив на конференції з доповіддю «Персоніфікована онкопластичною хірургія». Фахівці Центру сучасної мамології LISOD знають: методи, які підійдуть для однієї пацієнтки, іншій можуть не допомогти. Лікування повинно бути персоніфікованим, і хірургія — не виняток. Кожна пацієнтка, як і її хвороба унікальні, і команда професіоналів вибирає найбільш оптимальний варіант операції для кожного випадку. При цьому естетичний результат не менш важливий, ніж перемога над хворобою. Спеціалісти Центру володіють різними техніками проведення органозберігаючих і онкопластичних операцій, використовують різні матеріали, враховують побажання пацієнтки, разом з нею досягають поставленої мети. Завдяки реконструкції молочної залози, жінки, прооперовані з приводу раку грудей, можуть повернутися до нормального повноцінного життя, не втрачаючи жіночності, привабливості, психологічного комфорту.

Ми пишаємося тим, що лікарі нашої лікарні йдуть в авангарді, сміливо впроваджують нові методи і технології, а також із задоволенням діляться своїми досягненнями з колегами. Щодня ми робимо все можливе, щоб боротьба з раком вийшла в Україні на якісно новий рівень. І щоб кожна жінка, яка почула діагноз «рак молочної залози», знала: в більшості випадків це не вирок. Так, протистояння з хворобою може бути нелегким. Але життя варте того, щоб за нього поборотися!

Інші новини