Діагностика та лікування рідкісних пухлин — Андрій Саулов взяв участь у науковому семінарі в Мілані

Злоякісні пухлини бувають різноманітними, існує дуже багато типів. Про деякі з них відомо, вони поширені і, що називається «на слуху». Але є і такі, про яких ми чуємо не часто, — рідкісні види пухлин.

Рідкісні пухлини — це злоякісні утворення, ознаки яких схожі з ознаками інших пухлин, і розпізнати їх без поглибленої діагностики досить складно.

До таких захворювань належать: об'ємні утворення середостіння (анатомічний простір у середніх відділах грудної порожнини), пухлини заочеревинного простору, пухлини серця і судин, нейроендокринні пухлини, рідкісні пухлини шкіри, плоскоклітинний рак (пухлини трахеї) та інші.

Саме особливості сучасної діагностики та лікування рідкісних пухлин різних органів і систем обговорили на семінарі в Мілані (Італія) провідні європейські лікарі. У семінарі взяв участь клінічний онколог LISOD Андрій Саулов. Досвідчений лікар зазначив, що результати масштабних досліджень з включенням медичних центрів різних країн сьогодні допомагають виявляти ці види захворювань на ранньому етапі. Завдяки більш точній діагностиці збільшилося їх виявлення.

«Ми проводимо лікування рідкісних пухлин, в тому числі і за допомогою таргетной терапії, — розповів Андрій Саулов.  — Зокрема, при гастроінтестинальних стромальних пухлинах (GIST) таргети — єдиний шлях до одужання, це захворювання не чутливе до звичайної хіміотерапії. Сьогодні наші пацієнти, які отримують таргетну терапію, живуть роками. Але, безумовно, найголовніше — рання діагностика, тому що рідкісні пухлини часто маскуються під інші захворювання. І саме тому для нас є таким важливим досвід європейських колег в діагностиці та лікуванні цих видів раку».

Участь лікарів LISOD у великих медичних симпозіумах розширює можливості для наших пацієнтів. «Саме для того, щоб поділитися досвідом, напрацюваннями і проводяться такі семінари, в якому я брав участь в Мілані. Обмін знаннями, наукові дискусії — на їхньому тлі з'являються дослідження, які і повертаються до наших пацієнтів новими ефективними методами діагностики і лікування», — підкреслив Андрій Саулов.

Інші новини