Скоро в Україні! Спеціальний гість LISOD - профессор Гаді Реннерт.

«Генетика скоро перенесе нас в найкращий час, де тривалість життя людини буде набагато більшою. Уже сьогодні генетика допомагає нам не просто боротися з хворобою, а боротися правильно — призначати правильне лікування», — ці слова належать видатному вченому сучасності Гаді Реннерту.

Гаді Реннерт — директор Національного ізраїльського центру з контролю і спостереженню за онкологічними захворюваннями (NICCC), керівник департаменту громадської медицини і епідеміології медичного центру Кармель, професор медичного факультету Техніона (Ізраїльський технологічний інститут, Хайфа).

Саме Гаді Реннерт створив в Ізраїлі державні скринінгові програми з раку грудей, раку легенів, колоректальному раку. Професор Реннерт — один з кращих в світі експертів з ранньої діагностики онкологічних захворювань і превентивних заходів, а також з геномної персоналізованої медицини. Містер Рання діагностика — так називають його в медичному світі.

Професор Реннерт займається генетичними дослідженнями пухлин. Результати цих досліджень дозволяють призначати пацієнтам нові біологічні препарати при раку молочних залоз, колоректальному раку, гінекологічному раку, при раку легенів, підшлункової залози та інших видах. Завдяки новітнім імунологічним і біологічним лікам пацієнти із запущеною формою хвороби, які ще недавно могли прожити лише кілька місяців, сьогодні можуть жити повноцінно багато років.

Гаді Реннерт — всесвітньо відомий вчений-генетик, який точно знає відповіді на найбільш хвилюючі і гострі питання про онкологічні захворювання.

Як попередити певні види раку?

Які обстеження необхідно пройти людям, у яких в родині був рак?

Як виявити рак на ранній стадії?

Як виявити специфічні мутації генів, щоб в подальшому призначити правильне лікування?

Яке подальше лікування необхідно при тій чи іншій мутації генів?

Під керівництвом професора Реннерта як директора Національного центру з боротьби з раковими захворюваннями в Ізраїлі діють широкомасштабні скринінгові програми та сімейне консультування для десятків тисяч людей і з високим ризиком розвитку раку, і без нього. Ці соціальні програми дозволяють понад мільйону людей щорічно проходити обстеження, щоб попередити рак або виявити його на ранній стадії, коли одужання при правильному лікуванні настає практично в 100% випадків.

Наукові інтереси Гаді Реннерта — це вивчення генетичної природи злоякісних пухлин, профілактика і скринінг, а також персоналізоване лікування, спрямоване на боротьбу з певними видами раку. Особливу увагу професор приділяє аналізу зв'язку факторів ризику, таких як мутації (дефекти) генів, і розвитку раку грудей, легенів, кишечника, шлунку, гінекологічного раку та інших видів.

Наукові статті Гаді Реннерта публікують найвідоміші медичні видання світу. Понад 260 робіт видатного вченого вийшли в таких провідних журналах, як NEJM, Science і інших. Він є членом багатьох міжнародних груп в області досліджень раку, і його часто запрошують як доповідача на найбільші світові конференції.

Професор Реннерт читає лекції в університетах США: в Каліфорнії, в Мічигані. Його запрошують до Японії, Китаю і Південної Кореї. Як кращий експерт щороку він виступає на щорічному конгресі Американського товариства клінічної онкології (ASCO). Більше 40 тис. лікарів і вчених спеціально приїжджають в Чикаго, щоб почути доповідь професора.

«Ми використовуємо генетику, щоб створювати все кращі і кращі препарати для лікування злоякісних пухлин, — говорить Гаді Реннерт. — А головна наша ідея — виявити всіх, у кого є високий ризик захворіти на рак».

Інші новини