Складні випадки вимагають думки експертів

Досягти хороших результатів у лікуванні раку молочної залози допомагає хірургічне лікування, при якому видаляється частина грудей або повністю молочна залоза.

Багато пацієнток бояться саме цього етапу в лікуванні, адже втрата грудей для багатьох стає справжньою психологічною травмою. Останнім часом проводиться все більше органозберігаючих операцій, тобто видаляється лише пухлина і найближчі до неї тканини. Але в деяких випадках все ще не обійтися без мастектомії — повного видалення молочної залози.

Повернути жінці втрачену красу, допомогти їй знову стати бажаною і впевненою в собі — це одне з найважливіших завдань, яке сьогодні стоїть перед пластичними і онкопластичними хірургами у всьому світі. Розвиток медицини і технологій дає в руки лікарям такі інструменти, які не тільки дозволяють відновити молочну залозу, а й роблять її кращою, ніж до першої операції.

Обмін досвідом у цій сфері дуже важливий, адже лікарі повинні застосовувати тільки безпечні та ефективні техніки, що забезпечують хороший онкологічний і естетичний результат. Тому в різних країнах постійно проводяться заходи, що дозволяють лікарям підвищити професійний рівень і стати справжніми асами своєї справи.

14-15 вересня в місті Слупськ (Польща) в лікарні ім. Я. Корчака триває дводенний майстер-клас для польських лікарів-хірургів, присвячений складним випадкам реконструкції молочної залози. Серед експертів, запрошених поділитися досвідом, — професор Marek Burdner (Польща, Німеччина), Mazen Hagouan (Німеччина), Daniel Maliszewski (Польща), а також — і нам особливо приємно це відзначити — хірург, завідуючий хірургічним відділенням Лікарні LISOD Валентин Палиця.

— Ви знаєте, я вперше беру участь у подібному заході не як слухач, глядач, а як експерт. І для мене дуже велика честь виступити перед присутніми лікарями, розповісти їм про свій досвід і відповісти на ті питання, які стоять перед ними, — розповідає Валентин Палиця. — Сьогодні лікування раку молочної залози повинно бути не тільки безпечним з онкологічної точки зору, але й супроводжуватися хорошим естетичним результатом. При цьому не можна зробити красивою одну молочну залозу і залишити без уваги другу, потрібно домогтися симетрії. Ми робимо все від нас можливе, щоб кожна жінка залишилася задоволена своїм зовнішнім виглядом.

За два дні в Слупську будуть розглянуті кілька складних випадків реконструкції грудей. Це пацієнтки з ускладненнями і ті, кому раніше не вдалося провести реконструкцію з певних причин. Саме такі жінки потребують особливої уваги, великої самовіддачі лікарів і втручання кращих у своїй справі.

Складні випадки вимагають думки експертів,фотогалерея (3 фото)

Інші новини