Чому важливий скринінг: Алла Вінницька виступила з доповіддю в Полтаві

Головний лікар LISOD щиро і відкрито ділиться досвідом з колегами. Ще 15 квітня професор Алла Вінницька виступала на медичному форумі в Дніпропетровську, а вже 19-го проводила зустріч із лікарями в Полтаві — прочитала лекцію на тему «Скринінг в онкології». Учасниками семінару були провідні фахівці полтавських медичних установ — Обласного клінічного диспансеру та міської поліклініки: онкологи, онкогінекологи, урологи.

У доповіді Алла Вінницька докладно висвітлила скринінгові програми, що дозволяють виявити пухлину на стадії, коли можливе повне одужання майже в 100% випадків. Такі програми діють у Лікарні ізраїльської онкології і є світовим стандартом раннього виявлення раку. Головний лікар LISOD розповіла про методи досліджень молочних залоз, про колоректальний скринінг, скринінг раку передміхурової залози, легень, шлунка. Досвідчений лікар відзначала найважливіші аспекти обстежень. Зокрема, підкреслила, що видалення поліпів при проведенні колоректального скринінгу — це профілактика злоякісних пухлин товстої кишки.

Доповідь викликала великий інтерес колег. Після закінчення лекції Алла Вінницька відповіла на всі запитання учасників семінару. Відбулося живе професійне обговорення теми. Головний лікар Полтавського обласного клінічного диспансеру Орест Вовк висловив особисту подяку Вінницькій за насичений актуальний виступ.

Відкритість LISOD дуже важлива і для лікарів, і для пацієнтів. Адже в способі життя людини з'являється все більше факторів ризику розвитку раку. Захворюваність зростає і в розвинених країнах, і в країнах, що розвиваються. Скринінг сьогодні може врятувати багатьох людей. Тому доктора повинні володіти широкими знаннями в області раннього виявлення раку. Донести нові знання до українських лікарів — мета і одна з головних задач фахівців LISOD. Саме з раннім виявленням раку вони пов'язують майбутні успіхи української медицини, зниження смертності в нашій країні і зростання тривалості життя.

Чому важливий скринінг: Алла Вінницька виступила з доповіддю в Полтаві,фотогалерея (3 фото)

Інші новини