Сергій Байдо продемонстрував колегам ексклюзивну для України лапароскопічну хірургію

«Наш лапароскопічний досвід не повинен бути унікальним, ми повинні, просто зобов'язані його тиражувати», — на цьому наполягає відомий європейський лікар, провідний хірург LISOD Cергій Байдо. І слова лікаря не розходяться з ділом. Д-р Байдо виступає на українських і міжнародних конференціях, веде авторський проект на каналі YouTube, проводить майстер-класи для колег.

Черговий майстер-клас «TME — total mesorectum excision. Стандарт хірургічного лікування раку прямої кишки?», присвячений лапароскопічній хірургії при раку кишечника, відбувся сьогодні, 25 вересня. Сергій Байдо провів дві складні операції — виконав лапароскопічно передню резекцію прямої кишки. Назва майстер-класу говорить сама за себе. Справа в тому, що лапароскопія при раку прямої кишки внесена в європейські і американські протоколи, за якими працює Лікарня ізраїльської онкології, але не стала ще стандартом в Україні. Саме для того, щоб змінити ситуацію, щоб нові ефективні методи лікування стали доступні всім українським пацієнтам, і проводяться в LISOD хірургічні майстер-класи.

Сьогодні в майстер-класі взяли участь 9 докторів з Києва, Харкова і Тбілісі. Модератором виступив Ілля Гоцадзе — хірург з сонячної Грузії. Операції в прямому ефірі транслювалися в зал, де лікарі на екрані спостерігали за їх перебігом. Після закінчення майстер-класу гості зустрілися з Сергієм Байдо в форматі круглого столу: обговорили побачені лапароскопічні втручання і отримали професійні відповіді на всі питання.

«Я показую колегам, що для нас такі операції не ексклюзив, а стандарт. Ми займаємося практичною діяльністю, намагаємося не відставати від професійної медичної світової спільноти і відкрито ділимося досвідом», — так прокоментував свій майстер-клас доктор Байдо.

Сергій Байдо продемонстрував колегам ексклюзивну для України лапароскопічну хірургію,фотогалерея (2 фото)

Інші новини