З надією на краще. Новини з Амстердамa

Для лікарів LISOD бути в епіцентрі глобальних наукових подій - необхідність. Адже так безпосередньо з вуст дослідників і колег зі світовим ім'ям можна почути найважливішу інформацію. Завдяки новим знанням, методам і препаратам лікування раку виходить на новий рівень, і шанси пацієнтів перемогти хворобу зростають.

Щорічний конгрес Європейської гематологічної асоціації - це головні збори європейських гематологів і важливий майданчик для зустрічі пеціалістов з усього світу. Цього року  в Амстердамі (Нідерланди) пройшов вже 24-й конгрес, і він зібрав понад 12 тисяч учасників - рекордна кількість за всю історію заходу!

«EHA є унікальним форумом для обміну інноваціями, - розповідає учасниця форуму, хіміотерапевт, онкогематолог Лікарні ізраїльської онкології LISOD Алла Личко . - Головна перевага заходу: тут звучить найактуальніша інформація і дослідження, які раніше не публікувалися. Експерти відкрито діляться ідеями - і для фахівця-онкогематолога це найважливіше джерело даних ».

 На конгресі були представлені попередні результати дослідження, в якому вивчалася дія препарату полатузумаб-ведотін у пацієнтів  із рецидивуючою дифузійною крупно В-клітинною лімфомою. Препарат показав значний потенціал для поліпшення клінічних результатів, в тому числі виживання пацієнтів. Також підкреслювалося, що нові препарати «Кімрайа» і «Ескарта» проти рецидивуючої та рефрактерної  В-крупноклітинної  лімфоми показують високу результативність лікування.

 Найбільш цікавим і перспективним напрямком в онкології на сьогоднішній день є імунотерапія. Вона принципово відрізняється і від хіміотерапії, і від таргетной терапії насамперед тим, що при імунотерапії не відбувається прямого впливу на пухлинну клітину. Протипухлинний ефект досягається за рахунок опосередкованого впливу на пухлину. В цьому напрямку були представлені результати лікування хвороби Ходжкіна Репарати Кітруда.

 Конгрес такого рівня - це захід, який краще один раз відвідати, ніж сто раз про нього почути або прочитати. І ми пишаємося тим, що фахівці LISOD тримають руки на пульсі часу і стають учасниками найважливіших міжнародних зустрічей. Саме так в їх щоденну практику входять нові діагностичні інструменти, з'являються інноваційні методи терапії і більш ефективні препарати для лікування раку.

Інші новини