Брахітерапія: шанс на здорове життя

Щоб лікування раку було ефективним, необхідно встановити точний діагноз і визначити особливості пухлини. Але не менш важливо — застосувати саме ті методи, завдяки яким вдасться досягти хорошого результату.

На жаль, можливості багатьох медичних установ обмежені, лікарі можуть керуватися внутрішніми рекомендаціями, а не міжнародними протоколами, унаслыдок пацієнт отримує не те лікування, яке йому необхідно для одужання, а то, що може запропонувати лікарня або центр. І людина, яка звертається за допомогою, часто навіть не знає, що у неї є всі шанси знову стати здоровою, але неправильна тактика може звести таку можливість нанівець...

 

Саме така ситуація виникла в Україні з брахітерапією — внутрішньої променевою терапією. Цей метод є пріоритетним у лікуванні, наприклад, раку шийки матки і його застосування дозволяє досягти одужання навіть у тих пацієнток, хвороба яких діагностована на пізній стадії. Інші методи (у тому числі призначення тільки дистанційної променевої терапії) не можуть замінити брахітерапію і не дають такого ж результату. Перевага брахітерапії в тому, що великі дози випромінювання направляються безпосередньо в пухлину, руйнуючи її, при цьому навколишні здорові тканини не відчувають негативного впливу. Але далеко не всі лікарні та клініки забезпечені сучасним обладнанням для проведення брахітерапії, і пацієнти залишаються без необхідного їм лікування.

 

Днями в Харкові відбулася Науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми розвитку брахітерапії в Україні». На заході розглядалися світові тенденції в розвитку брахітерапії, обговорювалися можливості та перспективи методу, оцінювався стан напрямку в Україні. Крім того, були запрошені фахівці, які можуть поділитися клінічним досвідом застосування методу.

Досвід Лікарні ізраїльської онкології на конференції представила променевий терапевт LISOD, кандидат медичних наук Марина Соколовська. Вона виступила перед учасниками з доповіддю «Місце брахітерапії в променевому лікуванні раку ендометрія».

 

— Це був перший захід у нашій країні, присвячений брахітерапії, і це велика честь для нас — поділитися своїми можливостями і знаннями, — зазначила Марина В'ячеславівна. — Доповідь, яку я представила, розкриває можливості брахітерапії при лікуванні раку ендометрія. Акцент зроблений на застосуванні даної методики в ад'ювантній програмі лікування і в дефінітивній. Таким чином ми продемонстрували досвід проведення брахітерапії в нашій лікарні з розглядом клінічних випадків. Приємно відзначити, що тема доповіді була унікальною, тому викликала жвавий інтерес у колег.

 

Підкреслимо, що брахітерапія в LISOD застосовується як обов'язковий метод лікування при різних онкологічних захворюваннях. Команда променевих терапевтів і медичних фізиків за допомогою складного програмного забезпечення індивідуально для кожного пацієнта розробляє план проведення брахітерапії і розраховує необхідний обсяг процедури. Це дозволяє отримувати найкращий результат для кожного пацієнта, що звернувся до нас.

 

Запишіться на консультацію в LISOD:

0-800-500-110 — безкоштовно  по Україні;

+ 38-044-277-8-277 — щодня з 8.00 до 20.00.

Інші новини