"Білі ночі 2018" - об'єднання зусиль заради життя

Діагноз «РАК» дуже скоро буде сприйматися як будь-яке інше хронічне захворювання. І для цього є реальні передумови. За останні роки в онкології стався прорив. Імунотерапія і таргетна терапія заклала успіх в майбутню перемогу над раком.

Додатковою «рушійною силою» є міжнародні онкологічні конференції, форуми, з'їзди, які збирають кращих в світі експертів для обміну досвідом, вивчення і пошуку вирішення проблем, що становлять взаємний інтерес.

5-8 липня 2018 року відбувся IV Петербурзький міжнародний онкологічний форум «Білі ночі 2018». Захід викликав жвавий інтерес у медичної спільноти. На ньому зібралися понад 4000 осіб - фахівці-онкологи з Росії, України, експерти з Європи, Азії та Америки, а також вчені та лікарі суміжних спеціальностей, представники пацієнтських організацій і т.д.

Наукова програма форуму відрізнялася великою різноманітністю, насиченістю та  інтенсивністю. Протягом чотирьох днів було заслухано понад 700 доповідей по 55 темам, відбулися жваві дискусії, сателітні симпозіуми, семінари. Також пройшло 20 майстер-класів у форматі «Жива хірургія» з трансляцією з операційних НМІЦ онкології ім. М.М. Петрова. За традицією форуму передував навчальний «Курс мультимодальной візуалізації молочної залози» з практичними майстер-класами.

Особливо масштабно - практично протягом усіх чотирьох днів роботи - висвітлювалися теми діагностики і лікування раку шлунка, діагностики та лікування раку яєчників, раку молочної залози.

Приємно відзначити, що експертом від України став заступник головного лікаря з хірургічної роботи Лікарні LISOD, онколог, хірург Сергій Байдо, який виступив перед учасниками форуму з 2 доповідями на тему раку шлунка.

«Форум був інтерактивним, конструктивним, продуктивним і корисним, - ділиться враженнями Сергій Байдо. - Деякі питання були включені в програму вперше. Наприклад, лекція, присвячена проривним технологіям клітинної та генної терапії в онкології і гематології та панельна дискусія з питань виробництва та регулювання продуктів для генної та клітинної терапії. Вперше відбулася секція по амбулаторній онкології, на якій фахівці ділилися власним  практичним досвідом надання амбулаторної допомоги пацієнтам із передраковими захворюваннями і злоякісними новоутвореннями ».

Також Сергій Вікторович взяв участь у круглому столі, де експерти з різних країн плідно обговорили актуальне питання - як оперувати шлунковий рак.

Тема боротьби з онкологічними хворобами - актуальна для всіх держав, а їх запобігання, виявлення і лікування - першочергове завдання, яке стоїть перед усім світом!

"Білі ночі 2018" - об'єднання зусиль заради життя,фотогалерея (5 фото)

Інші новини