А ви готові пройти колоноскопію?

Скільки варіантів відповіді може бути на це запитання? Насправді вибір є у кожної людини. Проте варто враховувати вагомі аргументи на користь цього дослідження. Тож давайте розберемося, чому це обстеження потрібно проходити навіть тоді, коли не хочеться.

1. На рак товстої кишки може захворіти будь-хто
Інколи люди впевнені, що оскільки вони ведуть здоровий спосіб життя, займаються спортом, їдять корисні продукти, колоректальний рак їм не загрожує. Або ж заспокоюють себе тим, що в їхній родині не було онкологічних захворювань, відповідно — такого не може статися і з ними. Та всі ми в групі ризику уже через те, що маємо кишечник.
Також дехто переконаний, що колоректальний рак — хвороба старшого покоління. Так, найбільший ризик розвитку пухлини — у людей старше 50 років. Проте останнім часом все частіше хворобу виявляють у молоді до 30 років.

2. Не варто чекати симптомів
Часто можна почути думку, що обстеження не потрібне, оскільки немає небезпечних ознак.
Проте варто знати: рак на ранній стадії може не мати жодних симптомів. Їх поява — ознака вже доволі поширеної пухлини.
Тому радимо записатися на обстеження усім людям старше 45 років. Якщо ж колоректальний рак був діагностований у когось із родичів, то бажано звернутися на діагностику раніше.

3. Колоноскопія — профілактика колоректального раку
Рак товстого кишечника — одна з небагатьох онкологічних хвороб, для яких існує дієва профілактика. Більшість пухлин починають розвиватися як невелике утворення на слизовій оболонці кишки — поліп. За кілька років доброякісний поліп може малігнізуватися, тобто стати злоякісним новоутворенням. Видалення поліпів під час колоноскопії — це можливість запобігти появі небезпечних пухлин.

4. Це не боляче
Ми впевнені, що ви чули від родичів чи знайомих страшилки про це обстеження. Та підкреслимо: нині в онкології велика увага приділяється комфортності діагностики. Саме тому в LISOD колоноскопія проводиться із застосуванням ефективного знеболення. Найчастіше пацієнт спокійно спить, а лікар має можливість ретельно оглянути поверхню слизової оболонки у пошуку найменших змін.

5. Це точно і безпечно
Якщо за проведення колоноскопії беруться досвідчені фахівці, це мінімізує ризик виникнення ускладнень. Водночас якщо для проведення процедури застосовується хороше обладнання, це означає, що жодні зміни слизової не залишаться без уваги лікаря.
У LISOD є всі умови для проведення якісної колоноскопії: спеціалісти мають значний досвід виконання таких обстежень, встановлене професійне ендоскопічне обладнання нового покоління, біопсійний матеріал відправляється для дослідження в провідну лабораторію в Німеччині тощо.
***
Пам’ятайте! Колоноскопія здатна врятувати ваше життя. Тож виділіть менше години часу, щоб пройти таке важливе обстеження. Ваше здоров’я цього варте!

Запишіться на обстеження:
0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;
044-277-8-277.

Інші новини