Фарби життя очима тих, хто пройшов через випробування — рак грудей

Учасниці соціального проекту «Раку СТОП» відвідали перший майстер-клас в галереї Spivakovska ART: EGO. Жінки, які перемогли рак, в супроводі професійного художника створили свої полотна живопису і на своєму прикладі показали, що після онкології життя триває, а кількість яскравих фарб в ній залежить тільки від бажання повернутися до звичного і повноцінного способу життя.

— Через фарби шикарно можна релаксувати, відволікатися від своїх проблем. Багатьом жінкам, особливо на першому етапі лікування, дуже складно відшукати ці фарби і піти від депресії. Мені також довелося пройти складний іспит, через це хотілося намалювати щось легке для душі, — говорить одна з учасниць соціального проекту Сабіна Гахова.

Організатори проекту: Лікарня ізраїльської онкології LISOD і бізнес-леді, галерист Ліка Співаковська.

- Я, не роздумуючи, прийняла рішення про участь у проекті «РАКУ СТОП» і як партнер LISOD запропонувала використовувати ресурс АRT: Еgо для проведення майстер-класів для жінок, які проходять або проходили лікування від раку молочної залози. Ми з лікарями Лікарні ізраїльської онкології хочемо донести головну думку, що рак, якщо його діагностувати на ранніх термінах, виліковний. Я сподіваюся, що роботи наших прекрасних учасниць дадуть надію жінкам, які зараз проходять лікування або реабілітацію, — каже власниця галереї Ліка Співаковська

У Лікарні ізраїльської онкології LISOD впевнені, що врятувати українських жінок від раку грудей можна, якщо прищепити їм навички регулярних і планових обстежень. Адже якщо розпізнати рак молочної залози в доклінічному періоді (коли розмір пухлини до 1 см3), то можна вилікувати більшість хворих.

У проекті «Раку СТОП» також беруть участь українські зірки шоу-бізнесу. Перший майстер-клас відвідала телеведуча, модель, актриса, фотограф Світлана Вольнова.
— Якщо жінка себе любить, вона подумає про своє здоров'я. На шляху до успішної реабілітації та позбавлення від раку у жінок стоїть невпевненість в собі, страх і нелюбов. Це все необхідно подолати. Арт-терапія — один з інструментів допомоги. Також вкрай важливо відчувати підтримку свого чоловіка, — спілкуючись з учасницями проекту, сказала Світлана Вольнова.

Учасниці арт-терапії зійшлися на думці, що проект «Раку стоп» допоможе донести до суспільства, що рак — це хвороба, яка лікується, якщо її вчасно діагностувати. Вони готові розповідати людям, що не можна замовчувати проблему, не можна від неї відмахуватися і ізолювати себе від зовнішнього світу.

Фарби життя очима тих, хто пройшов через випробування — рак грудей,фотогалерея (5 фото)

Інші новини