Експерт, доповідач, модератор – Сергію Байдо знову аплодують колеги на міжнародній конференції

Рак шлунка — одне з найпоширеніших онкологічних захворювань. Основа його лікування — хірургія. В LISOD операції при раку шлунка проводять з використанням малотравматичного лапароскопічного методу.

12032079-Такий доступ без великих розрізів позбавляє пацієнта від болю і ускладнень, які в багатьох випадках (особливо для літніх і ослаблених пацієнтів) можуть бути дуже небезпечними.

Заступник головного лікаря LISOD з хірургічної роботи Сергій Байдо виконує всі види операцій при раку шлунка, включаючи такі унікальні для України втручання, як лапароскопічні гастректомії з D2 лімфодисекцією. На рахунку талановитого лікаря сотні врятованих життів. Сьогодні Сергій Байдо — визнаний у Європі експерт в області хірургії раку шлунка. Саме як експерт круглого столу, доповідач і модератор прямих трансляцій операцій заступник головного лікаря з хірургічної роботи був запрошений на масштабний медичний форум.

Конференція «Рак шлунка: більше, ніж хірургія» проходила 17-18 вересня в Москві. У рамках форуму розглядався комплексний підхід до лікування раку шлунка, проводилися прямі трансляції операцій, виступали провідні світові фахівці. У заході взяли участь зірки хірургії з Кореї — країни-лідера у проведенні лапароскопічних операцій при раку шлунка.

Сергій Байдо представив колегам досвід Лікарні ізраїльської онкології, виступивши з доповіддю «Лапароскопічна хірургія при місцево-поширеному раку шлунка». Як завжди, його доповідь викликала велику зацікавленість слухачів. Учасники конференції відзначили, що хірургія в LISOD знаходиться на найвищому рівні і що рутинно виконуються операції, які ще не стали стандартом для більшості європейських країн. «Наш досвід хірургічного лікування раку шлунка цікавий колегам з різних країн, у тому числі і фахівцям з Південної Кореї», — підкреслив Сергій Байдо.

Інші новини