Здорова жінка - Здорова Нація! LISOD - учасник соціального проекту «Естафета здоров'я та краси»

У Лікарні ізраїльської онкології жінкам приділяють особливу увагу. «Сьогодні грамотне володіння інформацією може не тільки зберегти здоров'я, а й у багатьох випадках врятувати життя, — стверджують фахівці LISOD.

0o9a7887-Кожна жінка повинна знати, що саме необхідно зробити, щоб уникнути небезпечних захворювань. Здорова жінка — це, насамперед, здорова і благополучна сім'я».

Щоб донести життєво важливі відомості до широкої громадськості, заступник керівника Центру сучасної мамології LISOD Валентин Палиця взяв участь у прес-конференції 17 вересня.

Прес-конференція відбулася в інформаційному агентстві «Інтерфакс Україна». На питання журналістів відповідали відомі українські лікарі. Валентин Палиця пояснив, у чому сенс спільного проекту таких, на перший погляд, різних організацій, як онкологічна лікарня та спортивний клуб «Фіт-Кервс». «Фізично активні жінки набагато менше ризикують захворіти на рак, ніж ті, хто ігнорує спорт», — підкреслив Валентин Палиця.

Закликати українців вести здоровий спосіб життя — мета проекту «Естафета здоров'я і краси». На прес-конференції 17 вересня анонсували ряд заходів, спрямованих на привернення уваги до таких серйозних питань, як своєчасне обстеження, фізична активність, прямий зв'язок здоров'я жінки і стану економіки України.

Стартував проект 19 вересня. У Києві на Хрещатику пройшло свято «День здорової жінки». В рамках заходу відбулися конкурси, ярмарки, майстер-класи «Живи, танцюючи!», лекції лікарів. Валентин Палиця знову говорив про зв'язок низької фізичної активності з розвитком онкологічних захворювань: «Абсолютно точно встановлено, що деякі форми раку (особливо, якщо мова йде про жінок) пов'язані з надмірною вагою. Таким чином, профілактика ожиріння і регулярні заняття спортом є профілактикою не тільки серцево-судинних захворювань і проблем із опорно-руховим апаратом, а й таких небезпечних хвороб, як рак молочної залози та рак ендометрія. Протягом останніх 5-ти років доведено, що жінки, які регулярно займаються фізкультурою і спортом, на третину менше ризикують потрапити в число онкологічних пацієнток».

Інші новини