30 березня — лекція клінічного онколога LISOD Андрія Саулова

У лютому 2016 року відкритою лекцією завідуючої відділенням променевої діагностики лікаря-радіолога Дар'ї Вінницькій стартував спільний соціальний проект LISOD і Преображаріум «Все, що вам потрібно знати, щоб не стати жертвою раку». В рамках проекту ми продовжуємо проведення курсу доступних освітніх лекцій для всіх бажаючих.

30 березня 2016 року відбудеться зустріч із клінічним онкологом LISOD Андрієм Сауловим. Досвідчений лікар розповість, що таке скринінг, які скринінгові програми діють, для чого вони розроблені і на що спрямовані. Доктор приділить увагу профілактиці пухлин товстої кишки, легенів, передміхурової залози, методам діагностики та лікування.

Сьогодні скринінг, дійсно, рятує життя: спеціальні програми обстежень дозволяють виявити онкологічні хвороби на ранніх стадіях, а також виявити стани, які можуть призвести до їх розвитку. Адже в способі життя сучасної людини з'являється все більше факторів ризику виникнення раку. Збільшується захворюваність як в розвинених країнах, так і в країнах, що розвиваються. Проблема в тому, що багато злоякісних хвороб на початковому етапі протікають без симптомів. Людина може не здогадуватися, що хвора, а пухлина в цей час буде зростати. Тому скринінгові програми спрямовані на обстеження людей, які вважають себе здоровими. Основний принцип сучасної онкології — чим раніше виявлено захворювання, тим успішнішим буде результат лікування.

Фахівці Лікарні ізраїльської онкології пов'язують майбутні успіхи української медицини, зниження смертності в нашій країні і зростання тривалості життя саме з раннім виявленням раку. Андрій Саулов пояснить слухачам, що потрібно робити, щоб виявити рак «у зародку».

Лекція відбудеться 30 березня о 19:00. Адреса проведення: Київ, вул. Хрещатик, 36 (Київська міська державна адміністрація).

Лекція безкоштовна. Запрошуємо всіх бажаючих. Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова: http://goo.gl/forms/yedXBoUXjx

Інші новини