Прекрасна після 40! Поговоримо про здоров'я?

«У 40 років життя тільки починається!» Пам'ятаєте? І це факт. В Ізраїлі, США, країнах Європи тисячі жінок втілюють головні проекти свого життя саме після досягнення цієї позначки. Наші представниці прекрасної статі іноді тривожно сприймають цифри свого віку, хоча ми впевнені: 40 років — швидше психологічна межа. У цей час жінка активна, впевнена в собі, у неї завжди — нескінченний список завдань. Турбота про своє тіло дає можливість прекрасно почуватися і мати чудовий вигляд. Але увагу потрібно приділяти не тільки зовнішності: важливо зберегти здоров'я, щоб і надалі жити повним життям.

Залишатися здоровою — не складно, якщо докласти трохи зусиль і проявити пильність у прийнятті рішень. Кожній жінці ми радимо позбавитися від шкідливих звичок (якщо вони є), правильно харчуватися, займатися спортом і висипатися! А також лише раз на рік — виділити час на скринінгові обстеження, які дозволять переконатися, що зі здоров'ям усе гаразд. Пам'ятайте, що раннє виявлення будь-якої проблеми підвищує шанси на успішне одужання.

 1. Обстеження молочної залози

Рак молочної залози є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок. Самостійні огляди дозволяють виявити такі ознаки, як почервоніння шкіри, ущільнення, ямки, висип або виразки. Втягнутий сосок і виділення з грудей під час відсутності лактації — також привід відвідати фахівця.

Після 40 років слід зробити першу скринінгову мамографію — найбільш інформативне обстеження тканин молочної залози в цьому віці. Далі діагностику слід проходити щороку або через рік (залежно від віку).

https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/#section_41

 2. Скринінг колоректального раку

Причиною розвитку раку кишечника найчастіше є поліпи. Тому їх видалення — це головна профілактика колоректального раку.

https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/#section_44

 3. Перевірка шкіри

Рак шкіри і меланому важливо виявити якомога раніше. Оглядати шкіру самостійно потрібно хоча б раз на три місяці. Якщо змінився колір, форма родимок, з'явився свербіж або змінилося забарвлення — варто проконсультуватися з фахівцем і виконати дерматоскопію.

https://www.lissod.com.ua/prevention/good-to-know/koncultatsija-dermatoloha/

 4. Огляд гінеколога і скринінг  шийки матки

Після 40 років щорічні візити до гінеколога слід продовжувати. При появі незвичних симптомів (біль в животі, кровотечі, постійне здуття живота тощо) слід невідкладно відвідати фахівця.

https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/#section_42

 5. Скринінг щитоподібної залози

Про захворювання можуть сигналізувати випадіння волосся, швидка стомлюваність, збільшення або втрата маси тіла, дратівливість, депресія. Пройдіть скринінг, щоб переконатися, що щитоподібна залоза здорова.

https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/#section_371

 6. Скринінг легень

Флюорографія, на яку раніше відправляли всіх щороку, — не надто інформативний метод діагностики. У якості скринінгу варто проходити низькодозову комп'ютерну томографію. Не має значення, курите ви чи ні. Просто пройдіть обстеження і переконайтеся, що ви здорові.

https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/#section_293

 Це головні обстеження, які потрібно проходити жінкам старше 40 років. Будь-які незрозумілі симптоми, які не проходять протягом декількох тижнів, слід обговорити з лікарем.

До клінічного онколога LISOD можна звернутися за індивідуальним підбором діагностики — з урахуванням віку, скарг, сімейної й особистої історії захворювань будуть рекомендовані обстеження, що дозволяють встановити точний діагноз і розібратися з проблемами зі здоров'ям.

 Записатися на обстеження і консультацію можна за телефоном:

0-800-500-110 — безкоштовно  по Україні;

+ 38-044-277-8-277 — щодня з 8.00 до 20.00.

Інші новини