Попередити рак легше!

Ми знаємо безліч речей — історичні дати, імена акторів і тексти пісень. Пам'ятаємо про звички коханих і про те, скільки калорій міститься в круасані. Можемо пояснити п'ятирічній «чомучці», звідки береться дощ і навіщо з'являється веселка. Але чи знаємо ми своє тіло? І чи завжди реагуємо на його сигнали SOS?

Турбуючись і пам'ятаючи про потреби інших, не можна забувати про себе! Потрібно повноцінно харчуватися, займатися спортом, відпочивати і радіти життю. А ще дуже важливо — регулярно проходити скринінгові обстеження, які можуть підтвердити, що здоров'ю нічого не загрожує.

Одне з найсерйозніших захворювань, поширених в нашій країні, — рак кишечника. Воно часто діагностується на третій або четвертій стадії. І для цього є кілька причин. Спочатку (як і багато інших онкологічних захворювань) рак кишечника розвивається безсимптомно, людину не турбує абсолютно нічого. Пухлина продовжує рости, але від ознак, що з’являються, пацієнт відмахується: живе звичайним життям — адже горять плани і терміни! — п'є таблетки, на час забуваючи про проблему. А дехто просто боїться звертатися до лікаря і соромиться розповісти про те, що відбувається навіть близьким людям.

Учені б'ють на сполох: з кожним роком рак кишечника «молодшає». Хвороба все частіше діагностується в 20, 30, 40 років. І це сумний факт, адже для цього діагнозу існує реальна профілактика! Причиною захворювання в більшості випадків є поліпи, які повільно розвиваються, але з часом на місці доброякісного утворення може з'явитися злоякісне. Якщо вчасно видалити поліп, то шанси «отримати» рак кишечника наближаються до нуля!

Не варто боятися колоноскопії — обстеження, під час якого лікар ретельно оглядає поверхню слизової оболонки кишечника. У LISOD така процедура проводиться абсолютно безболісно! Спокійна обстановка, медикаментозний сон, точні результати — потрібно тільки записатися на обстеження, прийти і подбати про себе! 

Будьте уважні до свого самопочуття, прислухайтеся, про що говорить ваше тіло. Не ігноруйте таких ознак, як різке схуднення, зміни характеру випорожнень, поява крові. Організм буде вдячний, якщо ви пройдете колоноскопію, під час якої лікар зможе при необхідності видалити поліпи. Пам'ятайте, що більшість онкологічних захворювань, виявлених на ранній стадії, повністю виліковні. І знайте, що рак кишечника можна попередити!

 

Запишіться на колоноскопію в LISOD:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;
+ 38-044-277-8-277 — з 8.00 до 20.00 щодня.

Інші новини